2,8 miljoner till projektet flowtrails

By on 17 juni, 2022
Totalt sju flowtrails kommer att finnas tillgängliga.
Nora kommun

Tillväxtverket beviljar Nora kommuns ansökan om projektstöd för Kottaberget flowtrails med 2 822 000 kronor, stödet avser att utveckla infrastruktur för vandringsleder och MTB-leder.

Målet med projektet är att skapa ett nytt cykelområde i länet. Flowtrail-området kommer vara en unik och attraktiv besöksplats vilket skapar underlag för besöksnäringsföretag och arbetstillfällen under stor del av året.

Totalt planeras det för sju flowtrails med tillhörande infrastruktur i form av parkering, väg och vandringsleder.

– Vi är väldigt glada för att det nu kan skapas ett nytt attraktivt besöksmål i kommunen, det kommer att innebära nya jobb i Nora kommun för att tillgodose de många behov som uppstår för besökare, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S)

Projektet bidrar till destinationsutvecklingen i kommunen genom att skapa ett centrum för cykling i Bergslagen där cykellederna är den primära besöksanledningen, och att skapa ett attraktivt friluftsområde som erbjuder aktiviteter för hela familjen, även för den som inte vill eller kan cykla.

Projektet finansieras av Tillväxtverket med stöd av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

– Kottaberget är ett unikt område som kommer att skapa ännu ett fantastiskt besöksmål i kommunen och som har potentialen att locka turister från hela Sverige att besöka eller semestra i Nora, det kommer också att starkt bidra till att stärka Gyttorps varumärke, säger kommunalråd Tom Rymoen (M)

Nöje | Kottaberget
Örebronyheter

Källa Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login