Örebro tappade viktiga poäng borta mot Frölunda

By on 30 oktober, 2018

Örebro tog sig till Göteborg för att möta Frölunda HC i omgång 13 i Svenska Hockeyligan, Örebro hade innan matchen förlorat sina fem senaste bortamatcher. Positivt för Örebro är att Tom Wandell var tillbaka i spel, detta efter sjukdom. Även Eero Kilpeläinen var tillbaka, efter att ha stått över ett par omgångar.

Örebro började matchen riktigt bra med hög intensitet och snabbt spel, laget kom fram i många bra lägen men utan resultat. Matchen i sig var ren men hyfsat tuff, där det markerades framför mål utan att det gick för långt. Trots det så ökade irritationen successivt under perioden, kan bero på att Marcus Weinstock i vanlig ordning mer eller mindre var ett ”pain-in-the-ass” för motståndarna. Även utvisningar kom, även om de inte var många, och Frölunda kunde ta ledningen under sitt power play i slutet av första perioden.

Andra var inledningsvis en ganska loj tillställning där bägge lagen spelade ganska ”snällt”, precis som i första så kom det en dubbelutvisning i sista delen av perioden. Örebro kunde snabbt ta chansen genom Örebros Kristian Näkyvä som kunde kvittera. Med 1.13 kvar drog Aaron Palushaj på sig en fyra minuter lång utvisning men ÖHK kunde hålla emot, resultatet stod sig tiden ut.

De sista 20 minuterna var ingen munter tillställning sett ur Örebros synvinkel, ingen glöd, ingen studs i spelet och inte några mål heller. Trots ett överläge i tredje så lyckades inte Örebro slå hål på Frölunda, det positiva var att de styrde ut spelet mot kanterna i egen zon vilket gjorde att det inte blev mer mål. Mer skärpa när chanser uppstår är ett måste när spelet över lag är såhär tajt för vinst, nu tappade Örebro riktigt viktiga poäng i bottenkampen. Innan matchstart hade Örebro 10 raka förluster mot Frölunda, en svit som nu förlängdes till 11 raka.

I de övriga matcherna vann HV71 enkelt mot Brynäs som ligger på negativt kval, på samma poäng som Örebro. Mora förlorade mot Rögle, ett resultat som gjorde att Rögle nu är en poäng efter Örebro och Mora som ligger på samma poäng som ÖHK. Det är duktigt tajt mellan de fyra lagen i botten, nu är varje match mer eller mindre en måstematch.

Matchen i Scandinavium, Göteborg slutade Frölunda 2 – Örebro 1, i nästa match på torsdag november tar Örebro emot HV71 på hemmaplan.

Första perioden var inne i den 14 minuten när den första utvisningen kom, Aaron Palushaj Örebro och Sebastian Stålberg Frölunda åkte på en dubbelutvisning för Charging, inga mål under utvisningen. I den 20 minuten drog Rasmus Rissanen Örebro på sig en utvisning för Cross-checking, Frölunda kunde ta tillvara på överläget och tog ledningen med 1-0.

Perioden slutade 1-0 till Frölunda
Skottstatistik Frölunda 10 – Örebro 9

Andra perioden minut 16 kom det en dubbelutvisning, Jonathan Andersson Örebro och Mats Rosseli Olsen Frölunda fick sätta sig för Roughing. Det tog inte mindre än 16 sekunder så hade Örebro kvitterat till 1-1, målet gjordes av Kristian Näkyvä. I den 19 minuten åkte Aaron Palushaj åkte på en utvisning för Cross-checking, han fick ytterligare två minuter för missconduct, fyra minuter alltså.

Perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik Frölunda 11 – Örebro 7

Tredje perioden inledde Örebro med två minuter och 47 sekunders spel i box play, Örebro stod emot och inga insläppta mål. I den sjätte minuten kom det en utvisning för Frölunda, Örebros power play gav ingenting. I den 14 minuten kom hemmalagets ledningsmål, 2-1 Frölunda. Örebro begär time out med en minut och 36 sekunder kvar, i samband med den plockade Örebro ut målvakt Eero Kilpeläinen. Målvakt Eero Kilpeläinen in i mål 19.26