58 meter upp med Jasmine Kara

By on 1 juli, 2024
Bild: Kulturaktiebolaget

Jasmine Kara är trippelt aktuell ute på turné, med nytt album och med boken ”Den Mörka Scenen”. Hon är den svensk-iranska artisten och låtskrivaren med en av Sveriges mest kraftfulla röster.

Trots att Jasmine har bott i USA under större delen av sitt vuxna liv har hon alltid haft en parallell karriär som folkkär artist i Sverige. Nu har hon återvänt hem och delar sin sanning med publiken, och ser fram emot att ge dem konsertupplevelser för livet.

Jasmines karriär startade när hon som 18-åring, åkte till New York för att knacka dörr hos de stora skivbolagen. Hon framträdde överallt på Manhattan, i tunnelbanan, på Times Square och på bluesklubbar i West Village. Hon kämpade sig till ett skivkontrakt och 2010 kom hennes debutalbum: ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad”, med flera stora radiosinglar.

Samtidigt släppte hon sin självbiografi ”Hälsa henne att hon ska dö”, som sedan dess har sålt slut i två upplagor. Jasmine medverkade i flera av Sveriges största TV-program, nominerades till P3-guld, uppträdde på Grammisgalan och turnerade över hela Sverige och flertalet europeiska länder.

Jasmine har också blivit ett känt namn på den iranska marknaden, där hon har medverkat i de största TV-programmen och haft sina låtar spelade på RadioJavan inför miljontals tittare. I Storbritannien hade hon en första- och en femteplats på iTunes Blues Lista UK, samtidigt!

I Japan har två av hennes låtar tagit sig in på Tokyo Hot 100-listan (topp 10) och hon lyckats med konststycket att få publiken där att dansa och sjunga, något som inte tidigare hade setts på de spelplatserna tidigare.

Sommaren 2023 släppte Jasmine sitt första album på svenska: ”Svart på Vitt”, där hon samarbetat med bland andra Albin Lee Meldau och Peter Kvint. Musiken präglas av hennes egna upplevelser av psykisk ohälsa, ADHD, PTSD och destruktiva relationer.

Texterna är djupa och självupplevda, och de framförs med en svärta som matchar hennes kraftfulla soulröst. Trots detta är de flesta låtarna glada och lätta, vilket skapar en dynamisk kontrast. Att stå på scen och sprida glädje och energi till publiken är Jasmines största drivkraft och kall. Hon har förmågan att få alla i rummet eller salen att känna sig sedda, våga släppa loss och leva i nuet.

Jasmine är också aktuell med boken ”Den Mörka Scenen”, som fått stor uppmärksamhet i media. Jasmine har berättat om boken i flera intervjuer, bland annat i tv-programmet Carina Bergfeldt, på 3 uppslag i DN Lördag, i Aftonbladet, Expressen och i Efter Fem på TV4.

Nu kommer Jasmine till 58 meter upp (Svampen) för ett framträdande fredag 5 juli 2024, där konserten startar kl. 20.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login