Örebro SK förlorade klart mot Hammarby IF

By on 5 maj, 2019

Under söndagen den 5 maj var det dags för Örebro SK att ta emot Hammarby IF hemma på Behrn Arena för den sjunde omgången av allsvenskan 2019. Inför matchen hade Örebro lyckats skrapa ihop fem poäng och gjorde allt annat än imponera senast mot Kalmar FF där man ändå lyckades få med mig en poäng, Hammarby å andra sidan vann mot Djurgården där laget gjorde en mycket stark match. Skulle Örebro kunna rubba Hammarby denna kväll så krävdes det att man spelade något bättre än vad man gjorde mot AIK vilket var laget bästa match hittills.

Örebro började första halvlek bra och lyckades stundtals stressa Hammarby, det var också kul att se Örebros försvarsspel som såg riktigt bra ut. Spelet var annars ganska jämnt även om Hammarby hade de farligaste och i den 43 minuten satte Martin Felman ledningsmålet 1-0 för Hammarby, detta efter en bra HIF period då Örebros försvar såg lite skakigt ut så Hammarby fick gå till pausvila i ledning.

Till andra halvlek bytte Örebro ut Martin Broberg och in kom Viktor Prodell, Hammarby bytte ut Tim Söderström och in kom Odilon Kossounou. Hammarby fortsatte sitt fina spel och Örebro hade även nu problem i försvaret och i den 54 minuten satte Nikola Dur`di´c 2-0 till Hammarby. I den 64 minuten bytte Örebro ut Albin Granlund och in kom Daniel Björkman. Nu var de i princip Hammarby för hela slanten och Örebro letade febrilt efter nycklarna tilla att få igång sitt spel. I den 68 minuten bytte Örebro ut Michael Almebäck och in kom Michael Omoh. I den 76 minuten var det åter dags då Imad Khaliil gjorde 3-0 för Hammarby. Örebro satsade nu allt framåt och i den 81 minuten kunde Viktor Prodell slå in reduceringen och 1-3 till Örebro. Hemmalaget satsade nu hårt framåt och i den 93 minuten satte Carlos Strandberg 2-3 till Örebro. Örebro fortsatte att pressa på men man hann inte få in kvitteringen och matchen slutade 3-2 till Hammarby.

Idag såg man stundtals prestera det spel man gjorde mot AIK men försvarsspelet är fortfarande för skakigt och man måste börja få igång anfallsspelet redan i första halvlek för att kunna ta trepoängare.

Nästa match är borta mot Sundsvall nästa söndag den 11 Maj.