Absolut Sri Lanka

By on 8 juni, 2019
Dambulla templet- Fritt fram att resa till Sri Lanka.

 ”Med anledning av det förbättrade säkerhetsläget avråder UD inte längre från resor till Sri Lanka. Det allmänna säkerhetsläget i Sri Lanka har förbättrats de senaste veckorna. Förhöjd säkerhet råder fortfarande i landet. Resenärer bör fortsatt följa lokala myndigheters råd och anvisningar”.

Detta glädjande besked hoppas vi ska innebära att Sri Lanka får tillbaks turismen inom kort efter påskens terrorattacker och påföljande avbokningar inom turistsektorn.

Vi som researrangör har vetat sedan länge att landet inte varit farligt att resa i som turist, att den attack som skedde under påskhelgen var en fullkomligt galen händelse som egentligen inte hade att göra med landet Sri Lanka utan med det rådande läget i hela världen vad gäller terrorism. Hotet var inte Sri Lanka som land utan en händelse som kunnat inträffa nästan varstans i världen idag. Dådet blev förödande för turismen förstås och många tvekade att resa dit.

Sri Lanka har sedan flera år varit ett mycket populärt resmål, då landet erbjudit en fantastiskt varierad cocktail av sevärdheter, naturupplevelser och strandmöjligheter för den som vill upptäcka ett nytt land och kultur, inte bara ligga vid en badstrand under semestern.

Landet har haft några svåra år bakom sig pga inbördeskrig (inte relaterat till religion) och tsunamin 2004 som tog ca 20 000 människors liv och spolade bort hela byar.

Lankeserna har varit otroligt framgångsrika med att skapa en charmig turistdestination som fungerat för alla typer av upplevelser och turismen har till stor del dessutom hjälpt lokalbefolkningen oerhört mycket att övervinna den fattigdom man befunnit sig i under många år. Den mjuka och harmoniska lankesiska mentaliteten har hjälpt Sri Lanka att få ett rykte att vara en pärla i Indiska oceanen man inte få missa. Innevånarnas fina, härliga leenden följer en vart man än reser. 

Därför är vi nu så glada att höra att nästan alla länders utrikesdepartement har hävt sina rekommendationer om säkerhetsläget och att resa till Sri Lanka nu officiellt inte utgör någon säkerhetsrisk. Självklart ska man alltid vara aktsam och hålla sig informerad om sakers tillstånd. Som i vilket land som helst i världen.

Om några dagar har vi en av våra medarbetare som gör en ingående rundtur för att kontrollera att allt fungerar som vanligt. De turister vi har varit i kontakt med har inte på något vis känt av hot eller otrevlig atomsfär. Sri Lanka är förmodligen ett av Asiens säkraste länder att resa till just nu!

Nu kan man dessutom boka fantastiska hotell som skulle varit fullbokade sedan länge och man kan göra fina rundturer och se platser där det är mycket färre turister än vanligt! Kanske det till och med finns plats på den vackra tågturen i bergen bland teplantagen, som alltid är svår att få sittplatsbiljetter till!

Ayubowan, Sri Lanka! (Long life Sri Lanka)!

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login