Ahmed Yasin frälste ÖSK ikväll

By on 12 september, 2013

Ta chansen när du får den är ett uttryck jag har lärt mig. Ikväll hade ÖSK svårt att ta chansen. Första halvlek blev en frustrerande upplevelse för de svartvita supportrarna.

ÖSK kontrollerade spelet i halvleken men kunde inte få iväg några bra skott mot mål. Laget brände dessutom en straff. ”Slarvigt” säger en journalist på pressläktaren och det var ett bra ord. Det är nu ÖSK måste ta vara på chanserna, nu när toppstriden är som mest intensiv.

Andra halvleken blev inte roligare, ÖSK visade återigen upp en förmåga att slarva med bollen. Samtidigt började Assyriska komma in i match. När Ahmed Yasin gjorde 1-0 i den 67:e min var det många på Behrn Arena som blev lättade. Men glädje blev kortvarig, Paul Obiefule svarade direkt och kvitterade för Assyriska.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. I den 90 min satte Ahmed Yasin sitt andra mål för kvällen. Det skulle visa sig att målet blev avgörande och ÖSK tog 3 viktiga poäng ikväll. Ett annat glädjande besked var att GIF Sundsvall spelade oavgjort mot Örgryte.

Första halvlek
Det var ett högt tempo på inledningen av matchen, bägge lagen kontrollerade bollen väl. ÖSK var lite mer vassare i sitt spel och fyllde på bra när laget anföll.

Efter ca 5 min spel fick Assyriska klacken igång sitt trumspel, det överröstade hemmapubliken och skapade en speciell känsla inne på Behrn Arena.

I den 20:e min fick ÖSK en straffspark efter att målvakten Robin Malmqvist fällt Shpetim Hasani i straffområdet. Mohammed Saeid kunde inte ta vara på straffen och sköt över.

Kalle Holmberg får ett drömläge i den 29:e min att göra 1-0. Han chippar bollen över Malmqvist men en försvarare lyckas i sista minuten slå bort bollen. ÖSK hade vid det här laget tagit över spelet.

I den 37:e min var Assyriska nära att lirka in bollen mål efter lite kaos i ÖSK:s straffområde. Det var den bästa chansen bortalaget hade i första halvleken. Halvtidsresultatet blev 0-0.

Andra halvlek
Bortalaget Assyriska inledde den andra halvleken bättre än den första och skapade ett bra tryck mot ÖSK:s mål. Hemmalaget hade även de ett par bra chanser men precis som i första slarvade de för mycket.

Assyriska låg och fiskade hela tiden och när ÖSK missade stack de snabbt upp, i den 60:e min fick laget en bra chans efter en kontring. Men bollen smet precis förbi vänster stolprot.

I den 67 min kunde tillslut ÖSK ta ledningen med 1-0 efter att Ahmed Yasin. Men glädje blev inte långvarig, i anfallet därefter kunde Assyriska kvittera till 1-1 genom Paul Obiefule.

Mot slutet av matchen blev publiken allt mer frustrerade, de buade åt domaren och mot Assyriska när deras spelade gick av planen sakta vid bytena. Men Örebropubliken fick tillslut jubla när Ahmed Yasin satte 2-1 i den 90:e min, det blev även slutresultatet.