Alba August släpper singeln ”I Wish I Was Someone Else”

By on 27 oktober, 2023

Idag den 27 oktober släpper Alba August fyraspårs-EP:n ”I Wish I Was Someone Else” med singeln ”Uncovering Your Heart”.

– På den kommande ep:n skriver jag mig bort till någon annanstans, jag kan vara mig själv och jag är fri. Jag drömmer mig bort från vuxensjukan, från det sociala spelet säger Alba.

– ”Uncovering your Heart” kommer från en dröm jag hade, där världen höll på att gå under och jag var tvungen att fly. I drömmen lyfte jag från jorden i någon slags rymdfarkost och marken under mig brann upp. Det är en superexistentiell låt som ger mig lite svindelkänslor, berättar Alba.

Under hösten har Alba släppt två singlar från EP:n. ”Summer of 99” är sensommarkvällens extranummer där Alba sjunger till sitt yngre jag,

– Jag längtade efter kärlek och romantik. Jag hade en lurvig dagbok med nyckellås där jag skrev vemodiga texter. Jag var modig, vild och gränslös, säger Alba.

Den 29 september släpptes titelspåret ”I Wish I Was Someone Else”.

– Av dom låtarna jag har släppt hittills är ”I Wish I was someone else” den låten som jag har haft det absolut roligast med. Den är skrikig, bråkig och jobbig. Jag vet inte riktigt vem hon som sjunger är… Jag vet inte om jag tycker om henne, men jag har gillat att vara i henne. Hon är ganska olik mig, berättar Alba.

Singeln fick också lysande respons:

”Det här kan vara det bästa hon har spelat in hittills, rastlös och febrig pop som rimmar perfekt med den eskapistiska texten”– Håkan Steen, Aftonbladet

”Alba August fyrar av en strålande rocklåt” – Jan Gradvall, DI Weekend

Som en ständigt rastlös person med en kreativ hjärna och en stark vilja att påverka människor var steget från skådespelare till artist naturligt för Alba. Augusti 2020 nådde debutsingeln ”We’re Not Gonna Make It” allmänheten. Hösten 2021 släpptes Albas debutalbum ”I Still Hide” med singlarna ”Lights”, ”Killing Time” och ”So Alive”. För albumet blev hon dubbelt nominerad till Grammis samt även nominerad till P3 Guld.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login