Alex Gerdt ”Just Like Anybody”

By on 25 februari, 2024

Alex Gerdt har spenderat många år som musiker i olika sammanhang, bland annat har han turnerat med Eskobar och Mohombi. Tre egna släpp, varav ett livealbum, har nått omvärldens öron, samtidigt som Alex regelbundet har fortsatt spela live.

Nu tar han ännu ett steg fram som soloartist med flera släpp under våren, varav “Just Like Anybody” är det första. Inspelningarna är gjorda i prestigefyllda Atlantis-studion och musiken är mastrad av den välrenommerade Björn Engelmann på Cuttingroom.

Alex berättar om “Just Like Anybody”:

– Det häftiga med nya singeln tycker jag är soundet som blev. Många sångspår blandat med en viss 60-talskänsla. Texten handlar om att inse att man inte är annorlunda, eller särskilt speciell, hur mycket man än anstränger sig. Jag tycker texten förmedlar att det är helt okej att inse att vi alla är ganska lika.
 
Alex Gerdt har ett personligt uttryck som genomsyras av en genuin kärlek till akustisk gitarr och fingerspel. Han har influenser från den amerikanska singer/songwriter-traditionen och hans låtar bär på känslor och berättelser som är lika gripande som de är ärliga.

Alex skapar låtar som verkligen gör avtryck. Texterna är välskrivna och fängslande och musiken är ett finstämt samspel mellan röst och gitarr. Hans sånger tar lyssnaren med på en resa genom livets olika skeden med en äkthet som är svår att motstå. Alex Gerdt är definitivt en artist att hålla ögonen på och hans musikaliska talang kommer ni säkerligen att få se mer av framöver.

Lyssna på ”Just Like Anybody”

Medverkande:

  • Alex Gerdt – akustisk gitarr, elgitarr, sång, kör, lap steel,
  • Chris Shorooi – elgitarr, piano, slagverk
  • Emil Kreivi – Elbas
  • Stefan Bergman – trummor
  • Producent: Alex Gerdt, Chris Shorooi
  • Mix: Niclas Lindström (Atlantis)
  • Master: Björn Engelmann (Cuttingroom)

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login