Amatör från Örebro vinner Poker SM

Av på 20 oktober, 2013

Efter att ha besegrat ett 236 man stort fält kunde 50-årige örebroaren Peder Behr sent på lördagskvällen titulera sig svensk mästare i poker. Den femtioårige amatörspelaren tog hem Svenska Pokerförbundets live-SM 2013 och belönades med dryga 300 000 kr. Poker.se har en exklusiv intervju med mästaren.

Efter en kort heads up, dvs 1 mot 1, stod 50-årige Peder Behr som svensk mästare i poker, efter att ha besegrat ett 236 man stort fält under tre dagars spel. Peder tog emot prischecken på dryga 300 000 kr (€35 000) efter ett nära åtta timmar långt finalbord. Patric Mattsson kom tvåa och belönades med närmare 235 000 kr (€27 000) för sin andra placering.

50-årige Peder Behr från Örebro är amatörspelare och har hållit på med poker i ungefär ett decennium, och nu kan han också titulera sig svensk mästare i poker. Det var en glad och mycket ödmjuk vinnare som berättade om segern för poker.se. Han säger att segern givetvis är det största han varit med om i pokerväg.

”Det är klart att det jättebra med så mycket pengar, men titeln är ju fantastisk!” sade en mycket nöjd Peder Behr till Poker.se direkt efter segern. ”Jag har jobbat många år för att hitta en stor turneringsvinst, och har spelat de flesta stora turneringarna på Casino Cosmopol utan att gå hela vägen.”

Main event kostade €750 att spela, och 236 man deltog i turneringen. Av de fick 32 spelare dela på prispotten som uppgick till hela €155 000.

En uppfattning är att poker bara handlar om att vinna pengar. Om det är så svarar SM tvåan Patric Mattsson att han tycker att det är skillnad på att spela svenskt mästerskap mot att spela en annan turnering. ”Jag vinner hellre mörkpokerturneringen än kommer femma i main event. Just mörkpoker är speciellt för mig eftersom jag har spelat det i 25 år. Det är klart att pengarna är viktiga, speciellt om man väljer att resa bort i fem dagar för att spela så mycket.”

Peder Behr får frågan om de närmaste pokermässiga planerna ”I och med det här kanske det blir att åka ned till Prag och spela i december. Jag köper inte in mig i main event i Pokerstars European Poker Tour (EPT), men det finns ju andra turneringar där nere under tiden. Jag bestämde mig redan förra året när jag fyllde femtio att jag skulle försöka åka på lite fler pokerresor.”

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in