Anders Wallén författargäst ”i stearinljusets sken” i Svalbo

By on 6 mars, 2022
Foto: Tobias Wallén

Söndag 13 mars kl 19:00 är det dags för vårens andra författarkväll ”i stearinljusens sken” i Svalbo med Anders Wallén som gäst. Anders Wallén bor i Nora och är författare, låtskrivare och bildkonstnär som berättar om sin alldeles nyutkomna självbiografiska bok ”Kaninuppfödaren”.

“Kaninuppfödaren” av Anders Wallén är en tänkvärd och varmt humoristisk självbiografi. Utan offermentalitet och hurtiga självhjälpsambitioner skildras ett psykiskt handikapp som fått stora konsekvenser och hur författaren till slut kunde ta det galaktiska språnget från att vara ingen alls till att få pris av kungen.

Det här är berättelsen om en vettskrämd pojke som en gång drömde om att bli kaninuppfödare och en farbror som just köpt en hatt – och hur dessa två kan vara samma person. Det är en berättelse om att växa och hitta sin plats. Öppet och reflekterande berättar författaren om svårigheterna i skolan, moderns död, jobbet på Posten, vuxenutbildningen som 40-åring och hur han till slut skrev den där uppsatsen som förändrade allt. En uppsats som ledde till arbete, kreativitet och WWF:s Pandapris för årets bästa naturskildring i ord och bild.

Anders Wallén är författare, låtskrivare och bildkonstnär. Han bor och verkar sedan över 30 år i den lilla trästaden Nora men är uppväxt i en högpresterande miljö på Lidingö. Anders Wallén är flerfaldigt prisbelönt och “Kaninuppfödaren” är hans sjunde bok. 

Utdrag ur recension från Bibliotekstjänst: ”Att på bara drygt hundra sidor få ta del av ett långt och mycket händelserikt liv, framställt på ett innerligt, klarsynt språk med humoristiska stråk av ljus över rädslor och bakslag, är en tänkvärd läsupplevelse som kan väcka egna barndomsminnen, och hågkomster av livsbanans upp- och nedgångar. Men framför allt öppnas förståelsen för en annan människa; en kreatör som lyckats trotsa rädslor och förväntningar, och som vågat leva sitt eget liv”.

» Mer information här «

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login