Andra bortsvinsten för Degerfors IF

By on 15 juni, 2024

Under lördagen tog Degerfors IF sig an Skövde AIK på bortaplan för den 12 omgången av Superettan 2024.

Degerfors låg inför matchen på en andra plats i tabellen och behövde börja vinna på bortaplan för att kunna hota förstaplatsen. Skövde å andra sidan spelade oavgjort mot Varberg senast och ville väldigt gärna ha med sig en trepoängare.

Den första halvleken blev en ganska seg historia där Degerfors ägde spelet men där man inte fick utdelning på sina chanser. Skövde hade ett par chanser men inget farligare. Första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken hade Degerfors bestämt sig för att vinna, men det skulle dröja till den 64 minuten innan Mamadouba Diaby kunde sätta 0-1 för Degerfors och sitt första mål i Superettan. Efter det första målet dröjde det bara två minuter innan Dijan Vukojevic kunde utöka ledningen till 0-2 för Degerfors. Efter sitt andra mål kändes det som om Degerfors backade hem något för att säkra nollan, och det blev inte några fler mål så matchen slutade 2-0 till Degerfors.

Skönt för Degerfors att vinna på bortaplan och att hålla nollan, båda delar viktiga detaljer för att kunna utmana Landskrona som leder tabellen med fem poäng. Det största problemet för Degerfors så här långt i superettan är försvarsspelet, men nu ser det ut som om man börjar få ordning på det och kanske kan man lyckas med bragden att nå allsvenskan igen.

Nästa match spelar Degerfors på söndag den 23 juni borta mot IK Oddevold.


Matchfakta Skövde AIK vs Degerfors IF

  • 64 minuten Mål Degerfors, Mamadouba Diaby 0-1.
  • 66 minuten Mål Degerfors, Dijan Vukojevic 0-2.

Matchen slutade Skövde AIK 0 vs Degerfors IF 2.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll Degerfors
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login