Andreas Weise släpper singeln ”Bleed”

By on 28 januari, 2023
Foto: Fredrik Andersson

Många har sett honom i stora tv-produktioner som Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna. En mångfacetterad artist vars musik strömmat över 50 miljoner gånger och som placerat sig på Topp 100-listan på Spotify i USA. Men trots framgångarna har Andreas Weise ändå känt att något har saknats genom åren, att han inte riktigt hittat hem musikaliskt. Inte förrän nu.

Nu släpper Andreas låten ”Bleed” som är den första singeln från kommande albumet ”The Circle”. Det är en ny sida som lyssnaren får höra – en annorlunda ljudbild, ett nytt uttryck, en mer personlig Andreas Weise.

– För mig handlar ”Bleed” om att våga kasta sig ut och ta riktiga risker. Det kan vara i en kärleksrelation, men även på andra sätt. ”Bleed” representerar verkligen mycket av det jag gör 2023 när jag släpper helt nytt sound och kastar mig ut. Att släppa musik som först och främst berör mig personligen är läskigt för då är det Andreas som blir bedömd, inte mediabilden eller den ”roll” som jag blivit tilldelad. Det blir svårare att gömma sig den här gången, säger Andreas.

Det nya materialet har han arbetat fram tillsammans med låtskrivaren Jörgen Elofsson som komponerat musik till världsartister som Britney Spears, Celine Dion och Kelly Clarkson.

– ”The Circle” är ett album där jag för första gången på många år känner att det är jag, Andreas, som verkligen berättar något. Min sång, som alltid varit den största passionen, får stå i fokus och soundet har den där perfekta blandningen mellan tidlöst och modernt. Ett sound men även ett uttryck som jag i många år haft så svårt att hitta, men tack vare Jörgen Elofsson så föll pusselbitarna på plats, konstaterar Andreas.

Andreas startade sin musikaliska resa tidigt i livet, långt innan genombrottet i svenska Idol. Nu har han återigen hittat den nyfikenhet och glädje han kände vid sina första studioinspelningar som tonåring. En känslosammare Andreas, men med en säkrare röst än någonsin, har klivit fram. Mycket tack vare Jörgen Elofsson.

– Samarbetet med Jörgen klassar jag som en av de största höjdpunkterna i min karriär. Att få möjligheten att göra en skiva med den klassens låtskrivare är otroligt ärofyllt. Jörgen har tagit fram toner hos mig som jag inte visste att jag hade. Han har utmanat och dragit i mina känslocentrum och fått mig att tro på mig själv på ett helt nytt sätt, säger Andreas och fortsätter:

– Men den största äran, och det som påverkat mig mest, är den vänskap jag och Jörgen funnit genom musiken. Det har varit så oerhört roligt och spännande att under ett års tid få åka till Jörgens studio och stå och sjunga till midnatt ibland. Precis den där kittlande känslan som bubblade upp när jag som 15 åring började spela in musik. Det är gamla drömmar som på något sätt kommer tillbaka.

”The Circle” släpps den 28 april.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login