Andreas Wijk släpper singeln ”if I was gay”

By on 12 november, 2022

Artisten och låtskrivaren Andreas Wijk, släpper nu singeln ”if I was gay”, som redan innan releasen blivit viral på TikTok och Instagram med över 15 miljoner visningar sammanlagt på plattformarna.

När Andreas var 15 år kom han ut som homosexuell för sina föräldrar. Ett beslut som inte var lätt att ta, då han växte upp i en pingstfamilj med en pappa som var pastor. Inom pingstkyrkan ansåg man – och i vissa fall fortfarande ser – homosexualitet som något onaturligt och rentav sjukligt. Under de kommande tio åren vågade därför Andreas inte acceptera sig själv och leva full ut – fram tills nu!

Andreas föräldrar har nu, mer en ett sekel senare, totalt ändrat sin inställning, de bejakar sin son och följer med kärlek hans resa framåt.

För ett par veckor sedan skrev Andreas Wijk låten ”If I was gay” tillsammans med bästa vännen Carl-Philip Ström. Låten handlar om rädslan kring att komma ut och i Andreas fall – med hans bakgrund i kyrkan – vad som skulle kunna hända och hur omgivningen och hans familj skulle reagera.

I en video på TikTok postade Andreas ett klipp när han spelar upp låten för sina föräldrar och på mindre än ett dygn hade videon passerat över fyra miljoner visningar globalt. Nu är video uppe i över nio miljoner visningar och responsen har varit enorm.

– Det har varit många år av en personlig kamp sen jag kom ut för mina föräldrar. Det är som att alla låtar jag släppt har handlat om detta, utan att jag vågat säga det rakt ut. I denna låt är det första gången jag faktiskt känner mig helt transparent. Det är en befrielse att för första gången få uttrycka sig med de ord jag hållit inne sedan barnsben, det känns helt overkligt. Nu känner jag frid och kan knappt ta in all kärlek jag fått möta, säger Andreas Wijk.

Andreas Wijk har under de senaste åren tio åren varit en av de största kreatörerna inom den svenska mediasfären. Som tonåring började han plugga musik och la ut covers på YouTube. Med flera miljoner visningar på sina tolkningar var han 18 år när han fick sitt första skivkontakt med ett stort bolag i USA. 2018 släppte han sitt debutalbum ”Season 1 [Episode 1-14]” och är nu redo för en karriär som artist fullt ut. Hans musik har tagits emot otroligt väl och har över 8 miljoner streams på Spotify.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login