Anis Don Demina droppar EP:n ”Underbarn”

By on 10 juni, 2021

Nu på fredag den 11 juni släpper Anis Don Demina EP:n ”Underbarn”, innehållande tre covers, en nyskriven låt och Sveriges Officiella EM-låt 2021. EP:n är personlig för Anis och en mix av nostalgiska minnen och en kärlekshyllning till flickvännen Filippa. Tolkningarna han gjort är några av hans favoriter från uppväxten.

Ett första drop från EP:n släpps redan idag 9 juni med låten ”Så länge du ler”, den följs upp på torsdag med nytolkningen av Lasse Berghagens klassikern ”En kväll i juni” och på fredag är det dags för hela EP:n ”Underbarn”.

”Så länge du ler” är Anis mest personliga låt på EP:n. Det är en egenskriven kärlekshyllning till flickvännen Filippa som han träffade i slutet av förra året. Förutom Anis själv ligger även Carl-Philip Ström och Niklas Carsson Mattsson bakom låten, båda upphovsmän till Viktor Leksells ”Svag”.

”Så länge du ler är en kärlekshyllning till min tjej. Det finns ingen som henne och hon förtjänar det bästa. Att se henne le är det som gör mig lyckligast på jorden”.

EN KVÄLL I JUNI

Idén att göra ”En kväll i juni” av Lasse Berghagen föddes när Anis gästade Allsång på Skansen sommaren 2020. Programmet har varit en viktig del av Anis uppväxt och sågs alltid tillsammans med familjen på somrarna. Förutom Anis själv står Pontus Petersson (Gammal), Isak Cederborg och Johan Gustafson bakom tolkningen.

”Jag älskar Allsång på Skansen och det var en stor ära när jag förra året fick framföra En kväll i juni iklädd Lasse Berghagens blå kavaj i programmet. Där och då föddes idén till denna tolkning. Det är enligt mig en av de bästa låtarna Sverige har att erbjuda och jag hoppas kunna inspirera dagens unga generation att tycka detsamma.”

UNDERBARN

Wonderchild av Christian Walz är en av Anis favoritlåtar från ungdomen. Anis har tillsammans med Adam Englund (Rymdpojken) översatt låten till svenska och gett den namnet ”Underbarn”. Marcus Svedin har producerat.

”Wonderchild är en riktig hit och en av de låtar som ständigt gick på repeat när jag var yngre. Den betyder sjukt mycket för mig och nu vill jag att de som är unga idag ska få känna samma sak. Jag ville göra en svensk version i ny tappning men bibehålla känslan från originalet.”

STAD I LJUS

Man kan verkligen säga att det blev succé när Anis Don Demina och Oscar Zia programledde Melodifestivalens andra deltävling tidigare i år. Inte minst för det färgsprakande och fartfyllda öppningsnumret där de tolkade Tommy Körbergs melodifestivalklassiker”Stad i ljus”från 1988. Tillsammans med Christer Björkman avslutade han finalfesten 2020 med denna låt – ett speciellt ögonblick för Anis.

”Stad i ljusär en av mina absoluta favoritlåtar från Melodifestivalens historia. För mig var det självklart att det var den låten som vi avslutade Mello med förra året som skulle öppna den här kvällen. Jag hoppas att tittarna gillar den lika mycket som jag och Oscar gör”säger Anis om låten.

FLAGGAN I TOPP

Sveriges Officiella EM-låt till Fotbolls-EM som startar nu på fredag 11 juni. Ett samarbete med artisten SAMI. Låten blev utvald av de svenska fotbollsspelarna som den officiella låten och nu kan festen börja!

EP:n ”Underbarn” ges ut av Warner Music Sweden och finns tillgänglig på alla plattformar fredag 11 juni.

OM Anis Don Demina

Anis Don Demina är en svensk artist, låtskrivare och DJ. Utöver det har han även en av Sveriges största YouTube-kanaler med mer än 125 miljoner visningar och över 500k prenumeranter.

Han gick från att DJ:a och släppa klubbhits som ”Wasted” och ”Sucker For Love” till att samarbeta med artister som; Timbuktu, Mapei, SAMI, Nils-Pontus (GAMMAL), Elias Abbas och Eric Saade.

2019 släpptes den uppmärksammade singeln ”Utanför (feat. SAMI & Elias Abbas)”, vilket var den första hiphop-låten i Anis namn. Anis blev nominerad till ”Årets Genombrott” i Rockbjörnen samma år och hitsingeln ”För stora för den här stan (feat. Mapei)” blev snabbt en radio- och Spotifyhit.

Anis blev ett folkkärt ansikte med singeln ”Vem e som oss” som släpptes under Melodifestivalen 2020, där han slutade på en femteplats i finalen. Låten klättrade snabbt till #2 på Spotify och placerade sig högt på den svenska radiolistan. I somras gjordes ett uppmärksammat samarbete med Engelska stjärnan Nathan Dawe och hiten ”Flowers”. Anis musik har streamats över 60 miljoner gånger på Spotify.

2021 kan man utan tvekan beskrivas som Anis don Deminas år! Han kom 2:a i Lets Dance, hyllades för sitt programledarskap i Melodifestivalen och gör just nu succé tillsammans med SAMI med Sveriges officiella EM-låt!

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR&Beyond

You must be logged in to post a comment Login