Anna och Paul ställer ut

By on 28 juni, 2022
Anna Berglund och Paul Grähs ställer ut i Stripabryggeriets Gallerirum.
Bild: LindeKultur

Anna Berglund och Paul Grähs ställer ut glaskonst i Stripa Gallerirum, fredag 8 juli kl 12-17 är det vernissage för sommarens andra konstutställning i Stripabryggeriets Gallerirum. 

Anna Berglund, konstnär och formgivare i Stockholm men sommarboende utanför Lindesberg, och Paul Grähs, glaskonstnär med studio i Arboga, ställer ut glas samt ramade och vägghängda konstverk utförda i papper.

Utställningen har öppet fredagar-lördagar 12-17 och visas till och med 6 augusti.

Anna Berglund, konstnär och formgivare, med en MFA från Konstfack där hon tog sin examen 2006. Sedan dess har Anna genomfört ett 20-tal offentliga verk runt om i landet på uppdrag av bland annat Statens Konstråd och ett antal landsting och kommuner. Anna är född och uppvuxen i Småland men är sedan år 2000 bosatt i Stockholm och bedriver sin verksamhet i en vindsateljé på Södermalm. Sommartid bor hon i sitt sommarhus vid sjön Råsvalen utanför Lindesberg. ”Jag är i närheten hela sommaren – så om någon önskar en extra förevisning går det fint att kontakta mig”, meddelar Anna Bergslund – för mer information om och kontaktuppgifter till Anna >>.

Paul Grähs är glaskonstnär med studio i Arboga. Hans produktion består av unika utställningsföremål, stora insekter och mollusklika former. ”Paul Grähs behärskar glasets egenskaper, han balanserar nästan leker med materialet, ibland är det hårt, ibland skört. Paul hämtar sitt formspråk från igenkännbara gestalter och avlägsna bekanta från under vattenytan. Varelser som omsorgsfullt väckts till liv genom glaset och som i sin gestalt ger dig, betraktaren direkt länk till en annan värld.

Kultur | Stripa
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login