Ännu en förlust för Degerfors IF

By on 25 april, 2022

Under måndagskvällen tog Degerfors IF sig an IFK Värnamo på bortaplan i den femte omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors hade förlorat sina fyra första matcher och väntade fortfarande på första poängen i årets allsvenska. Värnamo hade förlora två matcher och spelat två oavgjorda matcher så de väntade på första vinsten. Så det var två lag som haft svårt att göra mål som mötte varandra.

Det var Värnamo som tog kommandot från start och pressade Degerfors och kunde redan i den femte minuten sätta 1-0 till hemmalaget. Degerfors hade sina perioder under första halvlek där man kom upp bra på Värnamo, men man kändes ganska trubbiga i avsluten. Värnamo hade ett flertal chanser som Degerfors avvärjde och sin vana trogen denna säsong gick bortalaget till pausvila med ett 1-0 underläge.

Värnamo fortsatte sitt offensiva spel och pressade Degerfors även i början av den andra halvleken, och i den 56 minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0. Degerfors började nu skaffa sig ett större bollinnehav men man hade fortfarande bedrövligt svårt att få till några farliga avslut. I den 90 minuten kolliderade en Degerforsspelare med Värnamos målvakt i något som såg riktigt otäckt ut, men båda spelarna kunde spela vidare. Degerfors gjorde ett bra försök men lyckades inte göra mål. Matchen slutade 2-0 till Värnamo.

Ännu en förlust för Degerfors och det blir mer och mer tydligt att man saknar målgörare, för även när man kommer upp i fina anfall så är avsluten på tok för lama och det känns aldrig farligt. Som det ser ut nu så får man hoppas att Joe Gyau kan kalibrera siktet och börja göra mål.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 1 maj hemma mot IF Elfsborg.