Årets eldsjälar utsedda

By on 16 december, 2022
Energiklappen 2022 delas mellan Björn Nyberg, Ingegärd Carlsson, Anders Ericsson, Rickard Larsson och Aleksander Lazarevic.
Foton: privata vi Linde Energi

Årets eldsjälar utsedda, en fantastisk bredd. För tredje året delar kommunägda Linde energi ut Energiklappen, ett initiativ för att uppmuntra och uppmärksamma lokala eldsjälar. När årets nomineringsfönster stängdes summerades totalt 24 nomineringar.

Juryn har sagt sitt och nu får fem pristagare stiga fram i rampljuset och tillsammans dela på 25 000 kronor.

– Att uppmärksamma och lyfta fram våra lokala eldsjälar är ett uppdrag som bara blir roligare för varje år. Årets pristagare visar dessutom upp en fantastisk bredd, såväl i ålder som i engagemang, säger Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Energiklappen instiftades år 2020, som ett sätt för kommunägda Linde energi att just uppmärksamma en lokal eldsjäl eller grupp av eldsjälar, ett lokalt initiativ eller projekt. Helt enkelt någon eller något som sprider värme och gör skillnad för andra, i Bergslagen.

– Det här är personer som lägger ned otroligt mycket tid och engagemang på ideell basis, ofta i det tysta. Därför känns det extra roligt att låta de här eldsjälarna stå i rampljuset en stund, fortsätter Fredrik Klingvall.

– Vi brinner för ett levande Bergslagen och för att Bergslagen ska leva behövs eldsjälar som kommer med idéer, vågar ta initiativ, genomför projekt och rent utsagt gör skitjobbet, avslutar Fredrik Klingvall.

De tilldelas Energiklappen 2022:

….

Björn Nyberg, grundare & förgrundsgestalt Frövi Judo

Han har mer eller mindre vigt sitt liv åt Frövi Judo. Många är de ungdomar som lärt sig göra kullerbyttor under hans ledning, men numera sträcker sig engagemanget långt åt andra hållet också – genom att lära äldre falla på rätt sätt. Björn Nyberg är starkt bidragande till de framgångar Frövi Judo skördat, men framför allt står han för ett varmt, välkomnande och inkluderande ledarskap.

….

Ingegärd Carlsson, dans- och gympaledare

Hon visar verkligen att ålder bara är en siffra. I nästan ett halvt sekel har Ingegärd Carlsson spridit rörelseglädje genom dans och gympa, från den klassiska husmorsgymnastiken till dagens sittgympa. Ett energiknippe som med sin outtröttliga entusiasm får sina medmänniskor att glömma livets krämpor.

….

Anders Ericsson, mångsysslare Löa

Att Löa inte skulle vara samma levande samhälle utan Anders insatser, är ingen överdrift. En eldsjäl som har ett finger med i det mesta som händer och sker i bygden och som inte låter sig nedslås av hinder på vägen. Den glädje och nytta, såväl gammal som ung, har av hans idoga arbete är värt en energiklapp varje dag i veckan.

….

Rickard Larsson, körledare & dirigent

Han har det senaste decenniet varit starkt bidragande till att forma musikscenen i Lindesberg. En ledare som pendlar sömlöst mellan att stå i centrum och i bakgrunden. Han vågar ta plats, men gör samtidigt sitt yttersta för att lyfta fram och utveckla sina adepter. Låta dem våga och växa. Richard Larsson står verkligen upp för de mjuka värden som i en hård värld ibland faller i skugga – medmänsklighet, god ton och inkludering. I Richards värld har alla en plats och alla är välkomna.

….

Aleksander Lazarevic, ungdomsansvarig IFK Lindesberg

Det finns idrottsledare och så finns det idrottsledare. Aleksander Lazarevic hör till den kategorin som står för ett engagemang som sträcker sig långt utanför planen. En stark förebild som med sin närvaro och sin omtänksamhet bidrar till att nästa generation präglas av respekt, sunda värderingar och vikten av att ta hand om varandra och må bra.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login