Askersunds kommun söker ny partner

By on 19 april, 2023
Bild: Askersunds kommun

Sedan ett antal år har Lions Club Askersund haft avtal med Askersunds kommun att arrangera höst- och vårmarknader i kommunen, det avtalet är nu uppsagt på grund av tids- och resursbrist hos Lions.

Nu söker Askersunds kommun nya samarbetspartners.

De senaste åren har Lions Club haft uppdraget att arrangera de två årliga marknaderna i Askersund, något som både föreningen och kommunen tycker har fungerat bra. En allt mindre och äldre medlemsskara tvingar nu föreningen att säga upp avtalet.

– Det är förstås väldigt tråkigt att vi behöver göra så här, men att arrangera marknader kräver mycket arbete och det är ett åtagande som vi som förening inte längre känner att vi har möjlighet att ta på oss, säger Åsa Pitkänen, vice president i Lions Club Askersund.

– Vi är väldigt nöjda med Lions arbete och tycker att det synd att de nu sagt upp avtalet. Samtidigt har det skett i samförstånd med oss, vi har full förståelse för att det här är ett stort åtagande. Nu hoppas vi att någon eller några andra föreningar kan tänka sig att ta vid där Lions slutar. Det här kan vara ett mycket bra tillskott till kassan. Intresserade föreningar får mycket gärna kontakta oss, säger Daniel Eriksson förvaltningschef för kultur, evenemang och fritid.

Den sista marknad som Lions arrangerar i Askersund blir en vårmarknad, i form av Barnens marknad lördagen den 13 maj på Stöökagatan och Torget, något som sker i samband med kommunens årliga pallutdelning.

– Det blir en marknad i mindre format än en normal vårmarknad, men det känns ändå bra att kunna göra ett sista arrangemang på ett bra sätt, säger Åsa Pitkänen.

Askersund
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login