Askersunds kulturskola avbockas och invigs 5 april

Av på 1 april, 2022
Kulturskola.
Askersunds kommun

2022 utvecklas musikskolan till en kulturskola! Det innebär att barn och unga i kommunen får mer att välja bland. Dans och teater är de nya kurserna från och med höstterminen. Tillsammans med de befintliga kurserna musikinstrument, sång och kör kan även musikaler och andra sceniska föreställningar skapas.

Kulturskolan är en kreativ plats för barn och unga. På kulturskolan ingår man i ett socialt, estetiskt och konstnärligt sammanhang. Barn och unga deltar och skapar utifrån sina egna förutsättningar under ledning av utbildade lärare. Kulturskolan bedriver undervisning.

En kulturskola ökar barn och ungas möjligheter att uttrycka sig samt upptäcka och utveckla sina egna förmågor.

– Det gläder mig mycket att vi nått så här långt att vi kan bocka av Askersunds kulturskola, vilket jag hoppas kommer att locka många att få uppleva den glädje och rikedom som kulturen kan ge, säger Staffan Korsgren, ordförande i kultur- och tekniknämnden.

– Nu får våra barn och unga i kommunen ännu mer att välja bland på fritiden. Vi har nu en kulturskola, vi har redan etablerat teknikskolan (Komtek) i kommunen och vi arbetar för att främja den fysiska aktiviteten och vi har planer på en ny skatepark. Det blir mer för fler och det är jättebra, säger Daniel Eriksson, förvaltningschef på Askersunds kommun.

Nya kurser från och med höstterminen 2022

Dans och teater blir de två nya ämnena som barn och unga kan välja från höstterminen. Planer finns på att utöka med ytterligare ett ämne hösten 2023.

Askersunds kulturskola avbockas och invigs under musikskolans konsert den 5 april i Stora salongen på kulturhuset Sjöängen. Konserten börjar kl. 18.30. I samband med avbockningen visas kulturskolans nya logotyp för första gången.

Kultur | Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in