Återvinningsstation i Pålsboda får ny plats

By on 6 maj, 2022

Återvinningsstationen på Ica Hjärtats parkering i Pålsboda, Hallsberg flyttas den 9 maj då ytan ska användas till fler parkeringsplatser. Tillsammans med Hallsbergs kommun har Förpackningsinsamlingen (FTI) arbetat för att hitta en ny plats. Stationen kommer att flyttas till Norra Bangatan.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och vi är glada över att ha hittat en ersättningsplats för stationen. Jag hoppas att den nya placeringen ska fungera lika bra, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen (FTI).

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina förpackningar av papper, plast, metall och glas till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att aktivt spara på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, https://fti.se/privatperson/hitta-atervinningsstation.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, https://fti.se/foretag/verksamhet.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägares miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Örebro län | Pålsboda
Örebronyheter

Källa: FTI

You must be logged in to post a comment Login