Återvinningsstation tas bort i Örebro

By on 8 september, 2017
Arkivbild

Återvinningsstationen på Krusbärsvägen i Örebro stängs den 20 september på markägarens begäran. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar alla återvinnare av förpackningar och tidningar till Mellringe återvinningscentral eller till andra återvinningsstationer i kommunen.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart ogynnsamt när en återvinningsstation måste stängas, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – Vi hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på Mellringe återvinningscentral eller på någon av våra andra återvinningsstationer i kommunen.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Öppettiderna vid Mellringe återvinningscentral Returen är måndagar till torsdagar mellan klockan 10 och 19 samt fredagar till söndagar mellan klockan 9 och 16. Se även Örebros hemsida för mer information.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login