Automatisk biltvätt med smart teknik till Örebro

By on 5 april, 2024
Bild: Wash World

Det byggs nytt på Kyrkogårdsvägen 1 i Örebro, det danska företaget Wash World fortsätter satsningen på högteknologiska biltvättar på nya platser runt om i Sverige.

Till sommaren öppnar Wash World här en helt automatisk biltvätt med nummerplåtsigenkänning vilket gör att bilföraren kan tvätta bilen snabbt, enkelt och hållbart utan att behöva kliva ur bilen.

Konceptet med automatisk biltvätt är populärt eftersom det minskar köer och den vanliga väntetiden. Det är möjligt för att Wash World bland annat använder sig av teknik för nummerplåtsigenkänning. Medlemmar kan köra direkt in i tvätthallen utan att behöva kliva ur bilen.

Dessutom utrustas den nya biltvätten med en biologisk vattenreningsanläggning och återanvänder det mesta av vattnet vilket gör den till ett hållbart alternativ.

– I dessa tider när ekonomin är ansträngd för många, passar ett lågpriskoncept naturligtvis bra ihop med svenskarnas önskan om att spara kostnader där det är möjligt. Vi har satsat på att automatisera och spara energi i våra tvättanläggningar vilket gör att vi kan hålla både elförbrukningen och priserna så låga som möjligt, säger Michael Rask, Country Manager, Wash World Sverige.

Wash World använder en abonnemangsmodell där medlemmar kan tvätta sin bil hur ofta de vill från 149 kronor per månad. Är man inte månadsmedlem betalar man från 79 kronor per tvättillfälle och använder ett vanligt betalkort i automaten på plats vid tvätthallen. Dessutom finns ett dygnet-runt-öppet servicecenter där användare kan få hjälp via telefon vid behov.

Wash World har de senaste åren öppnat drygt 200 tvätthallar i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland fortsätter att växa. Den nya biltvätten på Kyrkogårdsvägen 1 ska vara klar för öppning i början av juli 2024.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Wash World

You must be logged in to post a comment Login