Aviana åker på turné kommer till Örebro

By on 10 mars, 2022
Joel Holmqvist (mitten) och de maskerade medlemmarna i Aviana.
Foto: John Gyllhamn

Norrköping- och Göteborgsbaserade bandet Aviana har toppat de stora Metalcore-spellistorna på Spotify i inledningen av 2022. Den 25-26 Mars spelar bandet live för första gången sedan pandemins start tillsammans med Imminence och Eyes Wide Open i Göteborg och Stockholm, söndag 17 april 2022 spelar Aviana på Kulturhuset i Örebro.

– Stockholm är ju nästan helt slutsålt och Göteborg ser ut att bli helt galet det med. Det är verkligen dags att skaffa biljetter nu om man vill ha möjlighet att se oss live i Sverige den här gången, säger Joel Holmqvist (sångare i Aviana)

Nu meddelar bandet att de utöver spelningarna i de två största städerna i landet även kommer att göra fyra st ytterligare konserter tillsammans med Allt (Stockholm/Örebro) och noga utvald lokal support i Jönköping, Norrköping, Örebro och Kalmar under April och Maj. Dessutom så får grannarna i öst möjligheten att se Aviana live när de i mitten av Maj gör två exklusiva framträdanden i Tammerfors och Helsingfors i Finland.

– Den här pandemin har kantats av turné efter turné som har blivit inställd eller framskjuten. Det ska bli skönt att äntligen få komma ut och stå på en scen framför folk igen. Det är såklart extra roligt att kunna börja på hemmaplan och de här gigen blir vår största turné i Sverige någonsin. Vi brukar annars bara spela i Stockholm och Göteborg, så det ska bli extra kul att åka till de mindre städerna också, fortsätter sångaren.

Aviana vars musik som de flesta beskrivs som Metalcore har framförallt byggt sin livekarriär utomlands, i Tyskland och Storbrittanien där denna typ av musik är mycket mer vedertagen av den stora massan har bandet turnérat åtskilliga gånger med stora internationella akter som Adept, Crystal Lake från Japan och Make Them Suffer från Australien för att nämna några.

Joel Holmqvist (mitten) och de maskerade medlemmarna i Aviana.
Foto: John Gyllhamn

Sångaren Joel Holmqvist och hans maskerade kompanjoner i Aviana släppte senast den 21 Januari singeln ”Obsession”. En låt som skapat stora rubriker online och redan streamats närmare 750,000 gånger. Låtens tema vänder sig mot mental ohälsa och det är ett viktigt meddelande där sångaren belyser det faktum att ingen är ensam och att livet har en mening och saker och ting kommer bli bättre, oavsett hur tungt det kännas för stunden.

Lyssna på Obsession här, AVIANA – Obsession (OFFICIAL VIDEO)

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa High 5ive Music

You must be logged in to post a comment Login