Backstage Gubbs bjuder på nyårskonsert i Lindesbergs kyrka

By on 27 december, 2022
Foto: Backstage Gubbs

Söndag 1 januari kl 15:00 inleder Backstage Gubbs året med nyårskonsert i Lindesbergs kyrka. Backstage Gubbs består av Tommy Nilsson (dragspel), Thomas Jonsergårdh (trumpet/flygelhorn) och Lars Hellgren (tuba). Anna Andersson medverkar med sång, piano och orgel.

Backstage Gubbs bildades för nästan 10 år sedan då skolor besöktes för konserter och att instrumenten visades upp. Tommy Nilsson, Thomas Jonsergårdh och Lars Hellgren är kollegor på Örebro kulturskola där de jobbar som pedagoger på sina instrument.

Konstellationen är unik med dragspel, trumpet/flygelhorn och bastuba och repertoaren är mångsidig och spänner från visor, klassiskt, samba och jazz. Georg Ridel och Astor Piazzolla är några av tonsättarna. Tommy har också komponerat egna stycken.

”Numera har det blivit spelningar runtom i kyrkorna och andra ställen varav nya året inleds med besök i Lindesbergs kyrka. Vi spelar musik vi gillar helt enkelt i en salig blandning”, hälsar Backstage Gubbs.

Tommy Nilsson är utbildad vid musikhögskolan i Malmö med Lars Holm som huvudlärare på accordeon. Han undervisar vid kulturskolan i Örebro, men är även flitigt engagerad som gästlärare och frilansande musiker över hela landet. Tommy både komponerar och arrangerar musik för diverse sammanhang. Framröstades som årets dragspelare 2017 av Sveriges dragspelarförbund. Har också förflutet som skådespelare/musiker vid Smålands teater och diverse TV-framträdanden.

Thomas Jonsergårdh är utbildad vid musikhögskolan i Örebro med hovkapellist Kent Jonsson som huvudlärare på trumpet. Han undervisar numera vid kulturskolan i Örebro men har också undervisat på kulturskolan i Lindesberg och Karlskoga. Det blev även militärtjänstgöring som trumpetare vid Arméns musikpluton med ett flitigt turnerande både i Sverige och utomlands. Numera frilansar Thomas i olika konstellationer bl.a. Ted Gärdestads gamla kompband Rock ́n Roll Machine som fortfarande turnerar runtom i landet med hans musik. Skaraborg Big Band och Whispering Band som leadtrumpetare. Ger ibland egna konserter i kyrkor.

Lars Hellgren är utbildad vid musikhögskolan i Ingesund med professor Torbjörn Kvist som huvudlärare. Han undervisar vid Örebro kulturskola och Lindesbergs kulturskola. Lars har frilansat som tubaist vid bl.a. länsmusiken på Gotland, länsmusiken i Borås samt varit flitigt engagerad i Wermland Operas orkester. Numera syns han med familjen Hellgren som är ett känt begrepp i Sverige efter deras deltagande i talang. Dom turnerar varje sommar över hela landet.

» Mer information här «

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login