”Barbie” – en föreställning om danshistoria

By on 27 oktober, 2022
Ur dansföreställningen "Barbie - en föreställning om danshistoria".
Foto: Hans Finchk
Via LindeKultur

”Barbie” – en föreställning om danshistoria till Lindesberg

Lördag 19 november kl 16:00 och kl 18:00 presenterar Lindesbergs Riksteaterföreningen ”Barbie” – en föreställning av koreograf Ellinor Ljungkvist och med Ida Hellsten och Jessica Andrenacci om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser. Dansföreställningen ges i Kulturum, Lindeskolan i Lindesberg.

”Barbie” är en föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser. Flera kända verk som skapats av omtalade kvinnliga koreografer, författare och ljudkonstnärer presenteras i ett crescendo av humor. Kitch, koreografi och originalröster vävs samman i en underhållande upplevelse för både unga och vuxna från högstadiet och uppåt.

Ellinor Ljungkvist kommer ursprungligen från Nora och Lindesberg och har studerat och jobbat utomlands, under de senaste åren har hon jobbat med samtida dans och performanskonst i Örebro län.

Hennes koreografiska verksamhet heter Gala Dance Bergslagen och i december 2020 blev hon tilldelad ett stipendium av Samarbetsrådet för Regional Dansutveckling (SRD) bland annat för dansföreställningen ”Barbie”.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur
Biljetter säljs online på tickster.com; på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg eller på plats.

You must be logged in to post a comment Login