Bästa startfältet någonsin i Swedish Invitational

By on 1 augusti, 2013

9-10 augusti arrangeras inofficiella VM i Handigolf. Tävlingen heter Swedish Invitational Golf Challenge och arrangeras på Bokskogens GK i Skåne för fjärde gången. Att slå 250 meter med drivern är bra i sig, men att dessutom göra det stående på ett ben eller med en hand är en prestation! Nu vet vi att startfältet blir det vassaste någonsin med deltagare från elva länder.

Startfältet är mycket internationellt med spelare från Australien, Japan, Sydafrika, Pakistan, USA med flera, så vinnare är på förhand svårtippat.

Svenske Johan Kammerstad från Eskilstuna (spelar för Lanna Lodge i Örebro) och fransmannen Manuel De Los Santos är två tidigare vinnare av Swedish Invitational Golf Challenge som finns med. Konkurrensen är stenhård i världstoppen och startfältet innehåller både hela det svenska världsmästarlaget från lag-VM 2011 såväl som trefaldige vinnare av One Armed Championship Alexander Hjalmarsson från Haverdal. Lägg därtill Geoff Nicholas från Australien, Kenny Bontz från USA med flera och vi har ett 15-tal spelare som kan ta hem årets titel som Swedish Invitational Champion (inofficiell världsmästare).

Det är nu första gången som det arrangeras en damklass i Swedish Invitational Golf Challenge och Caroline Larsson från Karlstad är förhandsfavorit efter sitt EM-guld 2012 där hon pulveriserade allt motstånd.

I samband med Swedish Invitational Golf Challenge arrangeras en Handigolfuppvisning onsdagen den 7 augusti där Caroline Larsson, Johan Kammerstad, Manuel De Los Santos med flera kommer att visa prov på hur man slår olika slag i olika lägen och med olika fysiska och psykiska förutsättningar. Inför och efter uppvisningen är media förstås välkomna att träffa deltagarna.

Under uppvisningen ges möjlighet att fråga, titta, lära och inspireras av denna dimension av golfsporten och vad som faktiskt är möjligt. Vi lovar en spännande upplevelse under ledning av en av landets bästa och mest välmeriterade Pros inom Handigolfen, Mark Dewdney.

Tävlingen är sanktionerad av R&A, EDGA och SGF och är en viktig del för att Internationella Golfförbundet skall bli huvudorganisation för Handigolfen globalt och därmed kunna få med golfen i Paralympics 2020.

Tävlingen lockar också ett stort antal samarbetspartners, bland dessa Sydsvenskan, Golfstore, Malmö Stad, Region Skåne, Abacus och Svedala Kommun.

Allt om Swedish International finns på hemsidan: www.swedishinvitational.com

Onsdag 7/8 Uppvisning kl. 15-18

Fredag 9/8 Tävlingsstart 08.30

Lördag 10/8 Tävlingsstart 08.30 med prisutdelning cirka 15.30

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login