Bergslagens Sparbank delade ut stipendier

By on 15 november, 2022

Bergslagens Sparbank delade ut stipendier tillsammans med ägarstiftelsen, i fredags 11 november höll Bergslagens Sparbank den årliga stipendieutdelningen tillsammans med sin ägarstiftelse.

Under en middag på Bryggerikrogen i Nora fick tre stipendiater ta emot varsin sparbankscheck om 20 000 kr tillsammans med blommor och ett diplom.

Bankens vd Cecilia Jeffner och Sparbanksstiftelsen Bergslagens ordförande Hans Sigge var på plats tillsammans med stiftelsens huvudmän.

Stipendiater:

Årets Eldsjäl och löparprofil: Arne Evertsson

Motivering: Arne Evertsson, ordförande i Storådalens SK, är och har varit en drivande kraft för att stimulera ungdomar och vuxna till att röra på sig. Klubben anordnar ett flertal löpartävlingar, som till exempel Stripastafetten och Lindesjönloppet. För den som inte vill springa anordnas Hälsobingo.

Arne var under sin tid som lärare en drivande kraft för att få eleverna att röra på sig genom att initiera en rad utomhus- såväl som inomhusaktiviteter. Det går inte att hoppa över det faktum att Arne har fullbordat hela 58 Norasjön runt (halvmara 21,1 km), varav det senaste nu i september 2022. Det kanske inte gick lika fort som för 50 år sedan då Arne var löpare i elitklass, men som mogen man har man rätt att ta det lite piano.

….

Årets idrottstalang: Ingrid Nilsson

Motivering: Ingrid tilldelas Sparbanksstiftelsen Bergslagens stipendium för sitt genombrott i världseliten inom judo 2022. I juli deltog Frövi Judoklubbs 17-åriga talang Ingrid på ungdoms-OS i Slovakien och tog guld i -70 kilosklassen. Därefter blev hon uttagen att representera svenska landslaget i ungdoms-VM i Sarajevo i augusti. Där blev hon snabbt förhandstippad favorit och en kastkombination ledde till ippon inom 16 sekunder och en VM-bronsmedalj var säkrad för Ingrid.

….

Årets Kulturinsats: Konstgruppen The non existent Center för kultursatsningen i Ställbergs gruva

Motivering: The non existent Center har på ett mycket föredömligt sätt skapat en välkomnande och kreativ mötesplats under ständig utveckling och med respekt för platsen och den nedlagda verksamheten. Under tio år har föreställningar genomförts av hög klass. Man vågar prova sig fram, lyfter och balanserar svåra existentiella frågor med bäring på både historien, nutiden och framtiden.

Genom utställningar, vandringar, berättarkvällar, föredrag och gemensamma festmåltider har de gamla gruvbyggnaderna i Ställberg fått nytt liv och gruvan lever vidare i ny skepnad. För 10 år sen hade ingen kunnat ana att det vid Ställbergs nedlagda gruva på somrarna skulle erbjuds en internationell residensverksamhet.

Stipendiater; Årets Eldsjäl och löparprofil: Arne Evertsson, Årets idrottstalang: Ingrid Nilsson och Årets Kulturinsats: Konstgruppen The non existent Center för kultursatsningen i Ställbergs gruva.

Nöje | Nora
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

You must be logged in to post a comment Login