BIK Karlskoga vann övertygande mot Mora IK

By on 14 januari, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Mora IK för den 32 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Det var två formstarka lag som möttes där Karlskoga vunnit sju av sina åtta senaste matcher och Mora sex av sju för motsvarande statistik.

Karlskoga började första perioden med en ordentlig press och tryckte tillbaks Mora, och i den åttonde minuten kunde Karlskoga sätta ledningsmålet 1-0 genom Albert Lyckåsen. Men Mora svarade snabbt och kunde kvittera i den åttonde minuten. Men Karlskoga fortsatte att styra spelet och i och med ett powerplay kunde hemmalaget återta ledningen genom Wilhelm Westlund. I samband med målet fick Mora ytterligare en utvisning och Karlskoga kapitaliserade även på detta powerplay och utökade ledningen genom Aleksi Rekonen. Första perioden slutade 3-1 till Karlskoga.

Det var ett betydligt piggare Mora som kom ut till den andra perioden, och i den fjärde minuten kunde bortalaget reducera till 3-2. Mora fortsatte att trycka på men mot slutet av perioden kom Karlskoga tillbaks och kunde avsluta matchen med ett ordnat spel, det blev inget mål men Mora drog på sig en utvisning i slutminuten.

Karlskoga började den tredje perioden i nummerärt överläge och kunde utöka sin ledning efter 54 sekunder genom Alexander Leandersson. Karlskoga fortsatte att  spela bra men Mora jobbade sig in i matchen och pressade mot mitten på perioden Karlskoga. Mora fick i den 15 minuten två spelare utvisade och då kunde Karlskoga slå spiken i kistan genom David Lindquist som satte 5-2 på en retur. Mora tog i slutet av matchen ut målvakten men lyckades inte reducera. Matchen slutade 5-2.

Åter en bra match av Karlskoga men man måste börja få till sina andraperioder nu för att bli ännu vassare.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Söndag den 16 Januari mot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

Första perioden åttonde minuten mål Karlskoga, Albert Lyckåsen satte 1-0. Åttonde minuten mål Mora, Lukas Wernblom kvitterade 1-1. Elfte minuten utvisning Mora, två minuter Steven Seigo Holding. Powerplay Karlskoga, mål Wilhelm Westlund satte 2-1. 12 minuten utvisning Mora, två minuter Emil Oksanen. Powerplay Karlskoga, mål Aleksi Rekonen satte 3-1. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Oliver Åkelid Holding. Powerplay Mora, utan resultat.

Första perioden slutade 3-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 13 – Mora IK 8

Andra perioden fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Tripping. Powerplay Mora, mål Johan Persson reducerade  3-2. 13 minuten utvisning Mora, två minuter Robin Johansson Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten utvisning Mora, två minuter Robin Johansson Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Mora
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 13 – Mora IK 13

Tredje perioden  powerplay Karlskoga, mål Alexander Leandersson satte 4-2. Tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Janne Tavi Tripping. Powerplay Mora, utan resultat. 15 minuten utvisning Mora, två minuter Måns Carlsson Hooking. 15 minuten utvisning Mora, två minuter Albin Grewe Olämpligt uppförande. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, mål David Lindquist satte 5-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga