BIK Karlskoga förlorade igen

By on 14 mars, 2022

Under måndagen åkte BIK Karlskoga till Västervik för att ta sig an Västerviks IK i den näst sista matchen av grundserien i Hockeyallsvenskan.

Nu hade Karlskoga bara två matcher kvar av grundspelet och en klar möjlighet att nå andra plattsen, men då var man tvungna att vinna kvällens match. Västervik å andra sidan var tvugna för att ha allt i egna händer vad gällde att behålla sin sjätteplats.

Den första perioden blev en ganska jämn historia där Karlskoga började bra, men där Västervik jobbade sig in i matchen. Under den andra halvan av perioden var det Västervik som gällde och gästerna kunde tacka sin målvakt Marcus Hellgren Smed för att man kunde hålla tätt. Perioden slutade 0-0.

Om det var målsnålt i första perioden så var det precis omvänt i den andra. Efter att Västervik presterat en bra press i början av perioden av perioden så kunde man ta ledningen under ett powerplay i den nionde minuten, och bara minuten senare utökade hemmalaget ledningen till 2-0. Men Karlskoga hade inte gett upp och i den 12 minuten kunde Gustaf Franzén reducera till 2-1. Men den glädjen blev inte lång då Västervik åter utökade ledningen mindre än en minut senare3-1. Det var dock gott om tid kvar och i den 14 minuten kunde Karlskoga åter reducera genom Kalle Jellvert 3-2. Trots att Karlskoga fick ett powerplay i slutet av perioden så kunde Västervik gå till periodvila med en 3-2 ledning.

I början av den tredje perioden gick proppen ur för Västervik och man gjorde två mål inom två minuter, och med en 5-2 ledning så kunde Västervik lugnt ta sig genom perioden till en säker vinst. Matchen slutade 5-2.

En ganska blek insats från Karlskogas sida där man först och främst tappade mittzonen vilket gjorde att Västervik kunde anfalla med fart. För det andra fortsatte problemen med att göra mål i powerplay vilket man måste börja göra om det skall gå vägen i slutspelet.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 16 mars borta mot Tingsryds AIF.

Matchfakta Västerviks IK vs BIK Karlskoga

• 4 minuten utvisning Västervik, två minuter Luke Green Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Holding. Powerplay Västervik, utan resultat.
  • 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Hooking. Powerplay Västervik, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Västerviks IK 12 – BIK Karlskoga 8

• 4 minuten utvisning Västervik, två minuter Brett Supinski Triping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 8 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Tripping. Powerplay Västervik, mål 1-0 Brett Supinski.
  • 10 minuten mål Västervik, 2-0 Sebastian Benker.
  • 12 minuten mål Karlskoga, 2-1 Gustaf Franzén.
  • 12 minuten mål Västervik, 3-1 Skyler Mckenzie.
  • 14 minuten mål Karlskoga, 3-2 Kalle Jellvert.
  • 15 minuten utvisning Västervik, två minuter Skyler Mckenzie. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden 3-2 till Västervik
Skottstatistik andra perioden Västerviks IK 8 – BIK Karlskoga 8

• 2 minuten mål Västervik, 4-2 Brett Supinski.
  • 3 minuten mål Västervik, 5-2 Max Krogdahl.
  • 8 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Tripping. Powerplay Västervik, utan resultat.
  • 18 minuten utvisning Västervik, två minuter Luke Green Unsportsmanlike Conduct.
  • 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Marc-Olivier Roy Unsportsmanlike Conduct. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 20 minuten utvisning Västervik, två minuter William Wiå Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 2-0 till Västervik.