BIK Karlskoga tog segern i förlängningen

By on 31 mars, 2022

Under torsdagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Mora IK på bortaplan för den fjärde kvartsfinalsmatchen i Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga vann de två inledande matcherna mot Mora, men senast så var det Moras tur när de vann sitt första hemmamöte med 7-3. Nu ville Karlskoga tillbaks på vinnarspåret samtidigt som Mora skulle försöka att återupprepa bragden från i tisdags så det var upplagt för fight.

Det var Karlskoga som startade den första perioden bäst och kunde ta ledningen i den tredje minuten genom Juliuz Persson. Men mor jobbade sig sakta men säkert in i matchen och kunde i den åttonde minuten kvittera. Matchen stod nu och vägde men mot slutet av perioden pressade Mora ner Karlskoga och tog ledningen i den 19 minuten. Perioden slutade 2-1 till Mora.

I den andra perioden blev det en bra start för Karlskoga som pressade Mora och i den sjunde minuten kunde Henrik Björklund kvittera i powerplay. Men Mora kom tillbaks och återtog ledningen i den 14 minuten precis efter att Karlskoga blivit fulltaliga efter en utvisning. Nu höjde Karlskoga tempot lite till och i den 18 minuten kunde man åter kvittera 3-3. Perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Den tredje perioden blev oerhört jämn och tuff där inget av laggen vek ned sig. I den 13 minuten kunde Mora ta ledningen genom Lukas Wernblom. Karlskoga satsade nu hårt på en reducering och kunde åter kvittera i den 15 minuten genom David Lilja. Nu kämpade båda lagen för ett ledningsmål men perioden slutade 1-1 och matchen gick till förlängning.

Det var Karlskoga som tog kommandot i förlängningen och 1.15 in så kunde Aleksi Rekonen sätta 4-5 för Karlskoga vilket också blev slutresultatet.

Dagens match blev oerhört jämn där Karlskoga fick jaga kvittering i princip hela matchen, men man visade god moral och lyckades ta hem segern efter förlängning. Nu gäller det att återhämta sig så att man åter kan vara på topp när man återvänder till hemmais med en 3-1 ledning och där med har matchboll så att säga.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på lördag den 2 april hemma mot Mora IK.

Matchfakta Mora IK vs BIK Karlskoga

• 02.25 mål Karlskoga, 0-1 Juliuz Persson.
  • 07.32 utvisning Mora, två minuter Kristoffer Gunnarsson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 10.41 mål Mora, 1-1 Lukas Wernblom.
  • 18.01 mål Mora, 2-1 Anton Heikkinen.

Första perioden slutade 2-1 till Mora
Skottstatistik första perioden Mora IK 10 – BIK Karlskoga 13

• 06.20 utvisning Mora, två minuter Anton Heikkinen Hooking. Powerplay Karlskoga, mål 2-2 Henrik Björklund.
  • 11.30 utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Interference. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 13.47 mål Mora, 3-2 Anton Heikkinen.
  • 17.25 mål Karlskoga, 3-3 Kalle Jellvert.

Andra perioden 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Mora IK 19 – BIK Karlskoga 12

• 07.05 utvisning Mora, två minuter Olle Strandell Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 10.07 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Hooking. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 12.10 utvisning Karlskoga, två minuter Albert Lyckåsen Delay of game. Powerplay Mora, mål 4-3 Lukas Wernblom.
  • 14.36 mål Karlskoga, 4-4 David Lilja.

Tredje perioden slutade 1-1