BIK Karlskoga föll mot Västerviks IK

By on 25 februari, 2023

Under lördagen åkte BIK Karlskoga till Västervik för att ta sig an Västerviks IK i den 48 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Senast lagen möttes var det Västervik som vann så Karlskoga var ute efter revansch, nu hade man dessutom David Lilja och Albin Eriksson tillbaks efter sjukdom så man hade gott hopp. Västervik å andra sidan låg på tiondeplatsen i tabellen och fyra poäng från kval så de var i desperat behov av poäng för att undvika negativt kval.

Den första perioden började ganska jämnt med visst spelövertag för Karlskoga, men det var Västervik som i den femte minuten kunde ta ledningen 1-0. Efter målet pressade Karlskoga hemmalaget, men det skulle dröja fram till den 18 minuten innan David Lilja kunde kvittera för Karlskoga 1-1.

I den andra perioden visade Västervik upp mycket vilja och kunde i den 23 minuten åter ta ledningen2-1. Efter målet försökte Karlskoga att komma tillbaks, men Västervik försvarade sig bra samt ett mycket fint spel från hemmalagets målvakt. I den 27 minuten var det åter dags för Västervik som satte 3-1 efter en fin omställning. Nu jagade Karlskoga reducering och i den 34 minuten kunde David Lilja sätta 3-2 för bortalaget. Andra perioden slutade 2-1 till Västervik.

Den tredje perioden blev en tuff historia där båda lagen visade att de verkligen ville vinna, men trots att Karlskoga jagade kvittering så var det Västervik som fick in periodens första mål 4-2 i den 48 minuten. Men Karlskoga gav inte upp och kunde i den 50 minuten reducera till 4-3 genom Johan Larsson. Nu satsade bortalaget fullt framåt för en kvittering men Västervik klarade biffen och vann matchen med 4-3.

Andra förlusten på raken för Karlskoga, jag tycker dock att man spelade betydligt mycket bättre i denna match. Man kan konstatera att Karlskoga har svårt att spela mot desperata lag, dessutom spelade Västerviks målvakt helt fantastiskt. Nu gäller det att få ordning på spelet till på onsdag nästa vecka då man tar sig an Djurgården på bortaplan. Något som kommer bli avgörande är att man kan få upp sin effektivitet när det gäller skotten.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 1 mars borta mot Djurgårdens IF.