Pinsam förlust för BIK Karlskoga

By on 8 mars, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Kristianstads IK hemma i Nobelhallen för den näst sista matchen av grundserien i Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga som vann senast hemma mot AIK  var klara för slutspel och hade ingen chans på top 4. Kristianstad å andra sidan föll senast mot Mora och behövde minst ett poäng denna kväll för att säkra ett fortsatt kontrakt i Hockeyallsvenskan.

Det var Karlskoga som kontrollerade spelet och Kristianstad hade vissa problem att hänga med. Men bortalaget var inte helt utan chanser, dock var man inte effektiva och första perioden slutade 0-0.

I den andra perioden blev det proppen ur när Karlskoga satsade allt framåt och kunde i den 22 minuten ta ledningen genom Jesper Kokkonen 1-0. Målet väckte verkligen Kristianstad som i den 28 minuten kvittera, sedan följde en kanonad där bortalaget först tog ledningen i den 32 minuten 1-2 och utökade den knappt  en minut senare 1-3. Här tog Karlskoga en time out, efter det så lyckades man stilla blödningen och skapade flera vassa chanser. Men Kristianstad stod emot och i den 40 minuten kunde Kristianstad sätta 1-4 vilket blev slutresultat i andra perioden.

Karlskoga kom ut bättre i den tredje perioden och skapade mer samtidigt som man presterade ett bättre försvarsspel, I den 49 minuten kunde sedan hemmalaget reducera 2-4 genom Gustav Willman Borvik. Karlskoga fortsatte att jaga reducering, men det blev inga fler mål och matchen slutade 4-2 till Kristianstad som där med säkrade spel i hockeyallsvenskan även nästa säsong.

En ganska dålig match från Karlskogas sida där man helt klart underskattade motståndet och kraften i att slåss för sin överlevnad. Det kändes närmast som att det viktigaste var att inte ta ut sig för mycket, när det gäller att hålla borta skador är jag helt för men den här matchen spelade man mesigt. Nu gäller det att lyfta sig i den sista grund spels matchen så att man kan komma till slutspelet med en bra känsla.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 10 mars borta mot MoDo Hockey.


Matchfakta BIK Karlskoga vs Kristianstads IK

Första perioden

  • 14.09 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Hooking.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 vs Kristianstads IK 15

Andra perioden

  • 21.28 mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 1-0.
  • 27.40 mål Kristianstad, Pontus Netterberg 1-1.
  • 30.34 mål Kristianstad, Linus Pettersson 1-2.
  • 31.20 mål Kristianstad, Oskar Hassel 1-3.
  • 39.37 mål Kristianstad, Roope Laavainen 1-4.

Andra perioden slutade  4-1 till Kristianstad
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 10 vs Kristianstads IK 14

Tredje perioden

  • 48.14 mål Karlskoga, Gustav Willman Borvik 2-4.
  • 49.08 utvisning Kristianstad, två minuter Filip Karlsson High Sticking.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 7 vs Kristianstads IK 3

Matchen slutade BIK Karlskoga 4 vs Kristianstads IK 2
Skottstatistik matchen BBIK Karlskoga 24 vs Kristianstads IK 32

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey, Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login