BIK Karlskoga blev överkörda av Djurgården

By on 18 mars, 2023

Under lördagen var det dags för den första kvartsfinalmatchen i Hockeyallsvenskans slutspel säsongen 2022/2023.

Karlskoga slutade grundserien ganska svagt men slutade på en sjätteplats och var därmed direktkvalificerade till kvartsfinalen. Djurgården å andra sidan

Det var Djurgården som tog tag i spelet i den första perioden och som kunde ta ledningen i den elfte minuten 1-0. Även om Karlskoga skapade en del chanser men hade stora problem att få skotten på mål vilket syntes i skottstatistiken efter första perioden. Perioden avslutades med ett stort slagsmål och tre utvisningar per lag. Första perioden slutade 1-0 till Djurgården.

I den andra perioden var det ett något bättre Karlskoga som kom ut i den andra perioden och kunde i den 25 minuten kvittera i powerplay 1-1 genom David Lilja. Men Det var Djurgården som fortsatte trumma på med hög press och bra back checking vilket gjorde det svårt för bortalaget och 48 sekunder senare kunde man återta ledningen 2-1 även det i powerplay. I den 30 minuten var det åter dags för Djurgården att sätta 3-1 även detta mål i powerplay. Den andra perioden  slutade precis som den första med ett ordentligt slagsmål och två utvisningar per lag. Andra perioden slutade 2-1 till Djurgården.

I Tredje perioden fick tillslut Karlskoga lite bättre grepp om matchen och man lyckades att skapa lite fler chanser, men i  slutänden var det Djurgården som kunde sätta 4-1 i tom kasse efter att Karlskoga tagit ut målvakten. Tredje perioden slutade 1-0 till Djurgården som också vann matchen med 4-1.

Det här var ingen vidare match för Karlskoga, för i ärlighetens namn så hade man aldrig någon chans. För att kunna vinna mot Djurgården så måste man förs och främst sluta med att dra på sig så många och onödiga utvisningar, man måste också få ordning på sitt powerplay för annars kommer detta att sluta fort.

Nästa match spelar BIK Karlskoga och Djurgårdens IF på måndag den 20 mars borta på Hovet.