BIK Karlskoga fick extrapoängen efter straffar

By on 29 december, 2021

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Umeå för att ta sig an IF Björklöven i den 30 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Tabell trean Karlskoga som senast vann mot Almtuna efter förlängning behövde fortsätta ta poäng för att inte tappa mark mot toppduon. Björklöven som återfanns på en fjärde plats innan matchen förlorade senast mot Västerås med uddamålet behövde också poäng för att hänga med toppen.

Den första perioden blev en fartfylld men ganska slarvig historia där Björklöven började bäst och kunde ta ledningen i den femte minuten. Karlskoga trampade på efter målet och i den 12 minuten kunde de kvittera genom Albert Lyckåsen. Efter kvitteringen följde en period med ganska oorganiserat spel där lagen bytte chanser men perioden slutade 1-1.

Det var ett betydligt mer fokuserat Karlskoga som kom ut till den andra perioden och redan efter 54 sekunder kunde David Lindquist sätta ledningsmålet 2-1. Sedan fortsatte Karlskoga att leda spelet, men det dröjde ram till den 18 minuten innan William Pethrus kunde utöka ledningen till 1-3. Karlskoga vann perioden med 2-0.

Till tredje perioden var det Björklöven som kom ut med ett rasande tempo och kunde efter 1.54 reducera till 2-3. Efter målet vaknade Karlskoga till och spelet blev betydligt jämnare men  med fortsatt hög intensitet. Mot mitten av perioden tog Karlskoga över spelet, men då fick Björklöven till en omställning och kunde kvittera 3-3 i den  13 minuten. Mot slutet av perioden satsade båda lagen frenetiskt för att avgöra matchen men den gick till förlängning. Perioden slutade 2-0 till Björklöven

Karlskoga började förlängningen starkt med fyra bra chanser efter varandra men Claes Endre höll tätt i Björklövens mål. Karlskoga fortsatte att föra spelet och gav egentligen inte Björklöven någon chans att göra något, men det blev inga mål och matchen fick avgöras på straffar.

Under straffläggningen missade Björklöven sin första straff och Karlskoga satte sina tre straffar och fick med sig extrapoängen.

På det hela taget en bra match från Karlskogas sida för detta var ju ett riktigt toppmöte, det man behöver få bättre fart på är powerplayet annars ser det riktigt bra ut.

BIK Karlskoga spelar nästa match Måndag den 3 Januari hemma i Nobelhallen mot Södertälje SK.

Första perioden femte minuten utvisning Björklöven, två minuter Axel Levander Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Nionde minuten mål Björklöven, Axel Levander satte 1-0. 12 minuten mål Karlskoga, Albert Lyckåsen kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden IF Björklöven 11 – BIK Karlskoga 8

Andra perioden första minuten mål Karlskoga, David Lindquist satte 1-2. Tionde minuten utvisning Björklöven, två minuter Karl Johansson Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Albert Lyckåsen Holding. Powerplay Björklöven, utan resultat. 18 minuten mål Karlskoga, William Pethrus satte 1-3.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden IF Björklöven 11 – BIK Karlskoga 12

Tredje perioden andra minuten mål Björklöven, William Eriksson reducerade till 2-3. 13 minuten mål Björklöven, Alexander Wiklund kvitterade 3-3.

Tredje perioden slutade 2-0 till Björklöven
Skottstatistik tredje perioden IF Björklöven 9 – BIK Karlskoga 7

Förlängningen femte minuten utvisning Björklöven, två minuter Gerry Fitzgerald Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen IF Björklöven 2 – BIK Karlskoga 4

Straffar Straffskott Karlskoga, Henrik Björklund mål. Straffskott Björklöven, Axel Ottosson utanför. Straffskott Karlskoga, Henrik Larsson mål. Straffskott Björklöven, William Eriksson mål. Straffskott Karlskoga, David Lilja mål.