BIK Karlskoga fick med sig extrapoängen

By on 18 november, 2022

BIK Karlskoga har inte riktigt visat upp sig från sin bästa inledningsvis i Hockeyallsvenskan, insatserna blandas och ges. I kvällens man tog man sig an AIK i den 18 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/203 i Nobelhallen, en match som avgjordes på straffar där Karlskoga fick med sig extrapoängen.

Bägge lagen kom ut i den första perioden och visade upp ett riktigt vasst, snabbt spel inledningsvis där man både gav och tog. Karlskoga öppnade målkontot i den tolfte minuten och det visade sig att bli proppen ur där spelkvalitén ökade väsentligt, man kunde även utöka ledningen under ett powerplay i den 13 minuten, det gick bara 1.14 minuter mellan målen. Efter det andra målet kom en tokoffensiv från Karlskoga sida där man mer eller mindre sköljde över AIK, spelet bedarrade och det jämnade ut sig och resultatet 2-0 stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det AIK som kom ut hårdare och successivt tog över perioden, Karlskoga inte riktigt var med och man halkade efter. Gästerna reducerade i den åttonde minuten efter en dålig defensiv, efter det kunde AIK pressa på ordentligt. I början av sista fjärdedelen av perioden drog gästerna på sig en utvisning mitt i en dominans där Karlskoga var riktigt nedtryckta, utvisningen kom precis i rätt läge för Karlskoga som under powerplayet visade upp ett formidabelt spel, dock utan mål. När signalen för mittdelen ljöd var hemmalaget i fortsatt ledning.

Tredje perioden blev till jämnare tillställning under de 14 inledande minutrarna där spelet blev tajtare och gruffigare, med ca sex minuter kvar att spela var det AIK som växlade upp och tog över matchen mer eller mindre helt och hållet. Karlskoga tappade spelet helt, vilket ledde till att gästerna kunde kvittera och ta matchen till förlängning.

Efter att Karlskoga hade bjudit AIK på två klockrena lägen under förlängningen slutade den mållöst, matchen togs till straffar där Karlskoga fick med sig extrapoängen.

Karlskoga kom ut och gjorde en godkänd insats under första tjugo minutrarna, i mittenakten började dippen. Där och då såg ut som om orken började tryta och AIK tog sig in i matchen. Orken och intensiteten saknades även i den sista delen av matchen och man lät gästerna valsa runt lite som de ville, matchen togs till förlängning och straffar där man till sist kunde vinna. Orsaken till att man inte kan vara med ända fram att man inte kan ta det där fina spelet från först tjugo är som det ser ut att man har hela åtta spelare på frånvarolistan, när de är tillgängliga igen vet man inte i dagsläget. Det här var femte raka hemmamatchen utan vinst under ordinarie matchtid, inte helt överraskande. Något som överraskar positivt sett till frånvarolistan är att Karlskoga i nuläget ligger på en sjätteplats med 18 spelade omgångar, man får hoppas att man får tillbaka de där åtta ordinarie spelarna så snabbt som det bara går för ett så stort manfall sätter sina spår.  Att Karlskoga fick med sig extrapoängen är målvakt Marcus Hellgren Smed förtjänst, han stod för en briljant insats i en annars så medioker tillställning.

Onsdag 23 november 2022 tar Karlskoga sig an Västerviks Ik på bortaplan i den 19 omgången av Svenska Hockeyligan.