BIK Karlskoga föll efter slarvig match

By on 24 november, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Almtuna IS hemma i Nobelhallen för den 20 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som förlorade senast borta mot Djurgården behövde komma tillbaks på vinnarspåret. Almtuna å andra sidan vann senast och bröt därmed en fyra matcher lång förlustrad.

När den första perioden startade så försökte båda lagen ta initiativet vilket ledde till ett spel i ganska bra tempo och med mycket kamp. Det såg ut som om Karlskoga klarade spelet bäst, men i den 14 minuten kunde Almtuna ta ledningen med 1-0. Efter målet fortsatte hemmalaget att jobba på för att kvittera och hade skotten klart, men första perioden slutade 1-0 till Almtuna.

Till den andra perioden kom Karlskoga ut och jagade kvittering och när Almtuna fick två utvisade samtidigt så kunde hemmalaget kvittera i de 26 minuten  genom Albert Lyckåsen 1-1. Nu jagade båda lagen ett ledningsmål och känslan var att Karlskoga fick till de vassare anfallen, men i den 35 minuten fiskade Almtuna till sig ett läge och 1-2 till bortalaget. Detta blev och slutresultatet i andra perioden som slutade 1-1.

I den tredje perioden fortsatte Karlskoga att kriga, men när hemmalaget fick en utvisning i de 42 minuten så kunde Almtuna utnyttja sitt fina powerplay och utöka ledningen till 1-3. Nu var Karlskoga desperata och efter en timeout  så kunde man skapade ett massivt tryck mot Almtuna där Jesper Norbäck kunde reducera till 2-3. Med dryga minuten kvar så tog Karlskoga ut målvakten men lyckades inte tråckla in pucken, istället lyckades Almtuna sno åt sig den och satte 2-4 i tomt mål. Matchen slutade 4-2 till Almtuna.

Jag kan inte låta bli att tycka att man kladdar för mycket med pucken i Karlskoga och det är på tok för många missade passningar och tappade puckar. De gånger man spelar mer rakt och enkelt så skapar man tryck och gör inte3 så sällan mål då. Jag vet att laget ville komma bort från gris spelet men det kanske är läge förfina det lite istället för att byta spelstil.

Nästa match spelar Karlskoga på söndag den 26 november borta mot Östersunds IK.