BIK Karlskoga föll efter straffar

By on 26 oktober, 2022

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Tingsryds AIF hemma i Nobelhallen för den tionde omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga hade inför matchen tre vinster på raken och hade visat en tilltagande form, de var nu ute efter att utöka vinstsviten. Tingsryd å andra sidan vann senast mot Västerås och var nu sugna på en andra seger på raken.

Tingsryd öppnade den första perioden bäst och skapade en del chanser, men Karlskoga jobbade sig in i matchen och spelet jämnades ut. Spelet fortsatte jämnt men med en viss fördel för Tingsryd som hade lite fler chanser. Karlskoga hade visserligen en del chanser men i den 20 minuten var det Tingsryd som tog ledningen 0-1.

Den andra perioden började jämnare och med ett högre tempo än i den första från båda lagen. Det blev en intensiv andra halvlek vilket man kan se på skottstatistiken som slutade 12-12 i perioden. Dock blev det inga mål trots att Karlskoga fick en straff efter ett lagstraff för Tingsryd, David Lindqvist missade dock straffen. Mot slutet av perioden fick båda lagen varsitt powerplay, men perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden jagade Karlskoga kvittering och pressade Tingsryd i perioder. I den 48 minuten kunde också Karlskoga kvittera genom Alexander Leandersson 1-1. Efter målet satsade båda lagen allt för ett segermål men man lyckades inte avgöra och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev tight men trots att Tingsryd fick en utvisning på grund av ett dåligt byte så lyckades inget av lagen avgöra och det blev avgörande genom straffar.

Karlskoga tog ledningen i straffläggningen i den andra omgången, men Tingsryd kvitterade i den tredje och det skulle dröja till sjunde omgången innan Tingsryd kunde ta hem extrapoängen.

En inte allt för bra inledning på matchen för Karlskoga där man låter Tingsryd få för mycket utrymme för sitt passningsspel och där laget inte går tillräckligt mycket på kropp. I den andra perioden får man till spelet bättre, ligger närmare motståndarna och gör trots bristen på mål en bra period personligen tycker jag dock att man kunde tacklats lite mer för att få Tingsryd ur balans. I den tredje gör man ett bra jobb och pressar tillbaks Tingsryd, men efter kvitteringsmålet kändes det som om orken inte riktigt fanns för att avgöra. Att sedan Tingsryd vinner på straffar ser jag mer som en slump och nu får vi hoppas på vinst på Fredag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 28 Oktober borta mot Almtuna IS.