BIK Karlskoga föll i förlängningen

By on 1 april, 2024

Under måndagen var det dags för BIK Karlskoga att spela den första av sju semifinals matcher i Hockeyallsvenskan borta mot Brynäs IF.

Brynäs var som serievinnare helt klart favoriter i den här semifinalserien, men Karlskoga hade en fin avslutning på säsongen och avpolletterade serietvåan Södertälje i kvartsfinalen i fyra raka matcher.

I den första perioden var det Brynäs som tog tag i taktpinnen och hade mycket puck, men det var trots snålt med skott Karlskoga som stod för de farliga chanserna. Brynäs fick ett mål bortdömt för spark, men i den elfte minuten kunde Karlskoga ta ledningen genom Andre Edvardsen Simen 0-1. Karlskoga fortsatte nu att trycka på och i den 20 minuten kunde Jesper Kokkonen sätta 0-2 for Karlskoga. Den första perioden slutade 2-0 till Karlskoga trots att bortalaget bara fick tre skott på mål.

Andra perioden bjöd på ett Brynäs som gnuggade på och där man kunde utnyttja det där långa öppnande passningarna som man börjat med i den första halvleken. I den 29 minuten kunde sedan Brynäs reducera och fick även till längre anfalls sekvenser. Karlskoga fortsatte att spela fysiskt och pressade Brynäs, men i den 38 minuten kunde hemmalaget kvittera 2-2. Andra perioden slutade 2-0 till Brynäs.

I tredje perioden fortsatte det tuffa spelet där Brynäs fortsatte vara laget som innehade mest puck, men Karlskoga stod för snabba omställningar och ett mycket hårt fysiskt spel. Dock blev det inga mål i den tredje perioden som slutade 0-0 och matchen gick till förlängning.

I den fjärde perioden började Karlskoga med ett par riktigt vassa chanser, men sen tog Brynäs över perioden allt efter som och ökade trycker på Karlskoga. Det skulle dock dröja till den 76 minuten innan Brynäs kunde avgöra 3-1.

En väl genomförd match från Karlskogas sida trots förlusten, det man dock måste se över inför kommande matcher är dels tekningarna där man vinner alldeles för få och att verkligen värdera när man kan ta en utvisning, för Brynäs är mycket bättre än Södertälje i powerplay.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 3 april när den andra semifinalsmatchen mot Brynäs IF går av stapeln i Gävle.