BIK Karlskoga föll i förlängningen

By on 25 januari, 2023
Arkivbild

BIK Karlskoga kom från fyra raka segrar, Östersunds IK hade en mindre smickrande svit. Med bara 16 omgångar kvar Hockeyallsvenskan innan matchstart är varje match viktig, i kvällens match föll Karlskoga i förlängning.

Matchen startade med ett piggt, friskt spel där inget av lagen visade upp ett avvaktande spel. Det fanns ytor vilket gjorde att lagen kunde spela ut, hemmalaget tog ledningen men bara 17 sekunder senare hade Karlskoga kvitterat. Någonstans där började man ta över matchen, Karlskoga kunde även ta ledningen 15 minuten och fortsätta att visa upp stabilt spel.

Karlskoga kom ut i den andra perioden utan den energi som man hade visat upp i slutet av första delen, det gjorde att Östersund kunde kvittera i den andra minuten. Karlskoga jobbade upp sig och i slutet av mellanperioden var man tillbaka spelmässigt, men Östersund stod emot och det var oavgjort när man gick till periodvila.

Återigen kom Karlskoga ut för att mer eller mindre se helt ointresserade ut, och återigen var det Östersund som gjorde första målet i tredje perioden, den här gången redan efter 49 sekunder. Som vanligt vaknade man till efter baklängesmålet och jobbade sig tillbaka i matchen, även hemmalaget spelade bra och spelet böljade fram och tillbaka. Karlskoga kunde ta ledningen med fem minuter kvar att spela, chansen uppstod egentligen från ingenstans där Östersund låg på. Där man tappade pucken och Viktor Lennartsson kunde snappa upp pucken, där han kunde ge Karlskoga ledningen efter en spelvändning. Med ca tre minuter kvar att spela plockade Östersund ut målvakten, ett spel som oftast inte fungerar där det är laget som ska försvara sig som brukar göra mål. Inte denna kväll, det var hemmalaget som tryckte på ordentligt mot ett backande Karlskoga som hade chanser men ingen skärpa och Östersund kunde kvittera med fyra sekunder kvar av ordinarie tid.

I förlängningen fortsatte Karlskoga ganska loja spel och Östersund kunde göra mål och få med sig två poäng från kvällens match.

Det har var ingen tillställning som gjorde någon fan av Karlskoga direkt glada, det såg inte ut som om man var med under inledningen i någon av de tre perioderna. Där bjöd man Östersund på både mål som målchanser, inte hjälpte det heller att baklängesmålen fungerade som väckarklocka, ska man vakna måste man bli klarvaken. Även om man möter ett lag som ligger i bottenträsket måste man vara påslagen, det räcker inte med att ställa ut skridskorna och pilla navelludd. Nu hade man en ledning som hade räckt om man hade gjort jobbet, och man hade inte behövt jobba speciellt hårt för det här var en ganska snäll match där det inte var fysiskt spel. Nej sett till spelkvalitén var det här ett bottennapp, även om kanske inte resultatet säger det. Nu är det helt ok att få med sig en poäng från en bortamatch, men inte när det ser ut såhär.

Karlskoga ligger fortsatt på en säker sjätte plats en poäng bakom Djurgården, elva poäng före jagande Almtuna. BIK Karlskoga möter just Almtuna IS i den 38 omgången av Hockeyallsvenskan i Nobelhallen fredag 27 januari, vinst där så ser det riktigt bra ut inför slutspel.


Matchfakta Östersunds IK vs BIK Karlskoga

Första perioden

 • 09.12 Mål Östersund, 1-0 Emil Forslund.
 • 09.29 Mål Karlskoga, 1-1 David Lilja.
 • 14.47 Mål Karlskoga, 1-2 Albin Eriksson.
 • 18.39 Utvisning Östersund, två minuter August Hansson, Holding.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Östersunds IK 8 – BIK Karlskoga 8

Andra perioden

 • 22.15 Mål Östersund, 2-2 Emil Forslund.
 • 29.56 Utvisning Karlskoga, två minuter för många spelare på isen.
 • 31.11 Utvisning Östersund, två minuter Sebastian Fakt, Interference on the goalkeeper.
 • 35.49 Utvisning Östersund, två minuter Jeremias Lindewall, Crosschecking.

Andra perioden slutade 1-0 till Östersund
Skottstatistik andra perioden Östersunds IK 11 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden

 • 40.49 Mål Östersund, 3-2 Sebastian Fakt.
 • 41.26 Utvisning Östersund, två minuter David Westlund, High Sticking.
 • 44.19 Mål Karlskoga, 3-3 Max Wennlund.
 • 52.42 Utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen, Holding.
 • 55.15 Mål Karlskoga, 3-4 Viktor Lennartsson.
 • 56.59 Timeout Östersund.
 • 56.59 Målvakt ut Östersund.
 • 60.00 Mål Östersund, 4-4 Johan Mörnsjö.

Tredje perioden slutade 2-2
Skottstatistik tredje perioden Östersunds IK 17 – BIK Karlskoga 8

Förlängning

 • 61.16 Mål Östersund, 5-4 Emil Forslund.

Förlängningen slutade 1-0 till Östersund
Skottstatistik förlängningen Östersunds IK 2 – BIK Karlskoga 0

Matchen slutade Östersunds IK 5 – BIK Karlskoga 4
Skottstatistik matchen Östersunds IK 38 – BIK Karlskoga 26

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login