By on 9 februari, 2024
Arkivbild

BIK Karlskoga fick i alla fall med sig in poäng senast mot Södertälje, ett fall framåt sett till att just poäng är viktigt i jakten på slutspel. I kvällens match tog man sig an Djurgården på bortaplan, en match där man återigen föll i förlängningen.

….

Det var ett inspirerat Karlskoga som startade matchen på ett mycket bra sätt, man mötte Djurgården högt och satte upp ett rakare spel. Precis som de hade pratat om innan match hur man skulle ta sig an den här matchen. Det gjorde att det under tid växte fram ganska mycket gruff och tjafs lagen emellan, utvisningar kom ganska tätt och med  dem målen. I den tolfte minuten drog hemmalaget på sig en utvisning på fem minuter, där Karlskoga i den 14 minuter kunde ta ledningen genom Otto Stenberg. Djurgårdens kvittering till 1-1 kom i den 19 minuten, det efter att Karlskoga hade dragit på sig en onödig dubbelutvisning. När man gick till pausvila var det oavgjort.

….

Om det hade hade haglat utvisningar under den första perioden för Karlskoga så fortsatte man under första halvan av andra, där hann man med fram till minut 08.10 hela tre stycken. Inte bra att sätta sig i såna situationer även om man nu kunde lösa uppgiften på ett bra sätt, där man fortsatt var med i matchen på ett bra sätt. Nu höll inte spelet riktigt, då Djurgården kunde ta ledningen i den 15 minuten. När perioden var färdigspelat var hemmalaget i ledning.

….

I den tredje perioden hade Karlskoga lärt sig läxan och man höll både känslor som spel i schack, när man gjorde det blev det betydligt svårare för Djurgården att få till något av värde. I den nionde minuten drog Djurgården på sig en utvisning, något som Karlskoga kunde utnyttja då Gustaf Thorell kunde kvittera till 2-2 i den elfte minuten. Efter det ångade Karlskoga på, och i slutskedet av ordinarie tid var man framme där man var nära att punktera matchen. 2-2 stod sig tiden ut och matchen togs till förlängning.

….

I förlängningen hade Karlskoga inte mycket att säga till om, där Djurgården efter för stort tryck kunde avgöra i den andra minuten.

….

Det här var en match som speglades av otroligt många utvisningar, mest från Karlskoga håll då man med halva matchen spelad hade dragit på sig hela 14 utvisningsminuter. Man vinner inga matcher genom såna insatser, nu kunde Djurgården ”bara” göra ett mål i powerplay. I stort gjorde Karlskoga en bra insats på bortais, Djurgården är inte lätt att möta. Kan man hålla sig borta från utvisningsbåset skulle spelet inte lida så mycket, något som skulle hjälpa tabelläget också. Sen kan även ta sig en titt på orsaker till varför man åker ut så mycket, anledningen ”Abuse of Officials” är riktigt riktigt onödigt och tar man en utvisning för det skadar man bara laget.

Termen för den som inte vet så står den för att om en spelare klagar för mycket på ett domslut döms man till båset för ”Abuse of Officials”, där styr mer eller mindre bara känslorna. Något som man i Karlskoga måste lära sig att tygla, man måste börja visa upp ett mer strukturerat spel där man kan lägga band på sig själva. Då kommer garanterat resultaten att komma, resultat som gör att man kan vara med och gå hyfsat långt i ett slutspel. För nu börjar det dra ihop sig.

Ska man se någorlunda positivt på det hela så fick man med sig en poäng i alla fall, vilket gör att man i nuläget har utökat gentemot Västerås då Karlskoga ligger tre poäng före. Det gör man på absolut sista platsen på play-off kval, men Västerås har en match mindre spelad.

Nästa match spelar Karlskoga på onsdag 14 februari 2024, det gör man mot just Västerås på bortais i en av Karlskogas absolut viktigaste matcher för den här säsongen. Vinst där och man har utökat försprånget till sex poäng.