BIK Karlskoga föll mot serieledaren

By on 8 december, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Brynäs IF hemma i Nobelhallen för den 25 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som vann senast mot dåvarande tabelljumbon Västervik var i stort behov av poäng och att få lite flyt i spelet. Brynäs å andra sidan förlorade senast på straffar mot Västerås och behövde poäng för att cementera sin förstaplats.

Den första perioden började ganska tvekande från Karlskogas sida, detta utnyttjade Brynäs som i den tredje minuten kunde ta ledningen 0-1. Hemmalaget fortsatte att ha svårt att komma till skott och trots att man jobbade sig in i matchen så lyckades man bara skjuta tre skott på mål. Karlskogas vassaste chans var ett stenhårt skott i stolpen men inget mål. Första perioden slutade 1-0 till Brynäs.

Karlskoga kom ut bättre i den andra perioden men hade fortfarande svårt i offensiv zon, man lyckades dock skjuta lite mer och skotten slutade på 7-7. En klart mycket bättre andra period från Karlskoga och något sämre från Brynäs i en periode som slutade 0-0.

I den tredje perioden jagade Karlskoga en kvittering men det lämnade hemmalaget öppna bakåt och i den 48 minuten kunde Brynäs sätta 0-2 i powerplay. Karlskoga fortsatte jaga men nu reducering det var dock åter Brynäs som kunder utöka sin ledning till 0-3 i den 53 minuten. Karlskoga skulle dock inte gå mållösa ur detta för i den 55 minuten när hemmalaget spelade powerplay så kunde Hampus Plato sätta reduceringen 1-3. Karlskoga tog sedan ut målvakten för en sista rusch, men det blev inga fler mål och Brynäs vann matchen med 3-1.

Ännu en ganska dålig match för Karlskoga sett över 20 minuter. Man började med en riktigt dålig första period där man bara lyckades få iväg tre skott vilket inte är okej. Laget kändes lite nervöst men i den andra perioden verkade det släppa och Karlskoga var åter med och krigade om puckarna vilket ledde till en jämn period men inga mål. I tredje perioden var laget i ett desperat läge vilket blottade dem bakåt och gav ytterligare två baljor i baken. Hemmalaget fick dock ett tröstmål i powerplay genom Plato. Jag tycket inte att något stämde idag, och vist handlade det om serieledarna men man skall fortfarande vara där och kriga. Kan man inte få tillbaks den krigarsjäl som tidigare har definierat laget så tror jag det ser riktigt mörkt ut den här säsongen.

Nästa match spelar Karlskoga på onsdag den 13 december hemma i Nobelhallen mot AIK.