BIK Karlskoga föll tungt mot Brynäs

By on 3 april, 2024

Under onsdagen var det dags för den andra semifinalen mellan BIK Karlskoga och Brynäs IF  borta i Gävle.

Den första semifinalen blev en jämn historia som avgjordes i den fjärde perioden när Brynäs gjorde 3-2 i slutspelsserien.

Brynäs tog kommandot i den första perioden, men Karlskoga skapade även de vassa chanser även om det var hemmalaget som hade mest puck. Karlskogas problem var att man hade svårt att få till de långa anfallen. Första perioden slutade 0-0.

Andra perioden började med ett Karlskoga som visade upp ett mer sammanhållet lag, men det var Brynäs som i den 30 minuten kunde ta ledningen 1-0. Brynäs fortsatte pressa Karlskoga men bortalaget kunde hålla undan genom ett fint försvarsspel och klass spel från Marcus Hellgren Smed i målet så kunde man freda målet. I slutminuten blev Hampus Plato utvisad för Roughing, Andra perioden slutade 1-0 till Brynäs.

Tredje perioden han bara bli en minut och trettiotvå sekunder innan Brynäs kunde utöka sin ledning i det powerplay man startade med 2-0. Nu var det hemmalaget som hade medvind och Karlskoga hade mycket svårt att få till några längre anfall. I den 55 minuten kunde också Brynäs öka på målskörden till 3-0. Karlskoga krigade på och hade en del chanser och i den 56 minuten kunde bortalaget reducera genom Hampus Plato 3-1. Karlskoga forcerade nu och med drygt fyra minuter kvar så tog man ut målvakten, då fick Brynäs tag på pucken i den 58 minuten och 4-1 till hemmalaget. Efter målet blev det stökigt och de avslutande minutrarna ägnades åt skärmytslingar mellan olika spelare, med ett flertal utvisningar som följd. Matchen slutade 4-1 till Brynäs.

En klart tydligare fördel för Brynäs i den här matchen än den tidigare. Det kändes som om Karlskoga hade dragit ned lite på det fysiska spel som är deras signum och att det var därför man inte lyckades rubba Brynäs mer. Nu hoppas jag att vi får se en ordentligt fysisk match på fredag när semifinalserien flyttar till Nobelhallen för annars kan detta ta slut ganska fort.

Brynäs leder nu med 2-0 i semifinalen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 5 april när den tredje semifinalmatchen mot Brynäs IF går av stapeln i Nobelhallen Karlskoga.