BIK Karlskoga föll tungt mot tabell jumbon

By on 13 februari, 2023

Under måndagen tog BIK Karlskoga emot Västerviks IK hemma i Nobelhallen för den 44 omgången av Hockeyallsvenskan 2023.

Karlskoga som vann senast borta mot AIK efter en stark spurt i den tredje perioden, laget behövde dock poäng för att kunna avancera i toppen. Västervik å andra sidan återfanns längst ner i tabellen och förlorade senast hemma mot Vita Hästen.

Det var Karlskoga som förde spelet i inledningen av den första perioden, dock saknades den effektivitet som vi sett den sista tiden. Hemmalaget höll trycket och det var inte många chanser från Västervikssida, men i den 18 minuten kunde bortalaget sätta 0-1 i nummerärt överläge där man utnyttjade ett misstag från Karlskoga. Så trots att Karlskoga dominerat spelet så var det Västervik som gick till pausvila i ledning. Första perioden slutade 1-0 till Västervik.

Västervik kom ut bäst i den andra perioden och satte press på Karlskoga, och i den 22 minuten kunde bortalaget utöka ledningen till 0-2 efter svagt försvarsspel från hemmalaget. Karlskoga fortsatte att ha svårt att få till det framåt och i den 31 minuten var det dax igen då Västervik satte 0-3. Karlskoga jobbade på men det blev inga fler mål i perioden och Västervik vann andra perioden ned 2-0.

I den tredje perioden satte Karlskoga högsta fart, men man hade svårt att ta sig förbi Västerviks försvar samtidigt som Emil Kruse storspelade i bortalagets mål. Karlskoga jobbade på för en reducering och i den 56 minuten tog man ut målvakten, men i den 59 minuten kunde Västervik sätta 0-4 i numerärt underläge. Matchen slutade 4-0 till Västervik.

En riktigt lam insats från Karlskogas sida och ett klart fall av underskattning, man kan inte komma ut som ligans formstarkaste lag och så här total floppa mot ligans jumbo. Nu gäller det att ta nya tag och visa vad man går för när det är dags för att möta HC Vita Hästen nu på onsdag den 15 februari hemma i Nobelhallen.