BIK Karlskoga förlorade andra bortamatchen mot HV71

By on 10 april, 2022

Det var dags för den andra semifinalen i Hockeyallsvenskan 2021/2022 mellan BIK Karlskoga och HV71 som spelades i Huskvarna Garden Jönköping.

Karlskoga förlorade den första matchen i semifinalserien med 2-1 efter att ha inlett matchen starkt. Under matchen skadades också David Lilja och han kunde inte ställa upp i dagens match.

HV71 kom ut i ett rasande tempo i den första perioden och kunde i den tredje minuten sätta 1-0. Efter ett HV71 anfall i den sjätte minuten blev Karlskogas målvakt Marcus Hellgren Smed på åkt och fick lämna isen, han ersattes av Lars Volden. I den tionde minuten var det åter dags då HV71 kunde sätta 2-0 i powerplay. Karlskoga saknade inte chanser men Jonas Gunnarsson i HV71 målet spelade bra och hade marginalerna på sin sida.

Den andra perioden började med ett massivt HV71 tryck och i tredje minuten kunde hemmalaget utöka ledningen till 3-0. Efter målet blev det lite grinigt och efter en serie utvisningar så kom Marc-Olivier Roy fri med målvakten och kunde reducera i spel fyra mot fyra. Spelet var stundtals fysiskt hårt och i den sjätte minuten fick David Lindqvist lämna isen efter att ha tagit emot en olycklig tackling. HV71 fortsatte att spela en bra och snabb hockey, men Karlskoga kom i flera farliga kontringar, dock kunde inget av lagen göra fler mål under perioden som slutade 1-1.

Karlskoga började den tredje perioden med betydligt mycket bättre fart och intensitet och pressade HV71 som kändes lite överraskade över scenförändringen. Dock kunde hemmalaget utöka sin ledning när man i powerplay satte 4-1. Karlskoga fortsatte att pressa på och i slutet av perioden tog Karlskoga ut målvakten och kunde reducera till 4-2 genom Albert Lyckåsen. Dock kunde HV71 i slutminuten sätta pucken i tomt mål och matchen slutade 5-2.

HV71 var det bättre laget i de två första perioderna, men i den tredje så kunde Karlskoga växla upp och visa att man faktiskt kunde matcha HV71. Så det är spelet man presterar i den tredje perioden som jag vill se när semifinalserien fortsätter i Nobelhallen på tisdag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på tisdag den 12 april hemma i Nobelhallen.

Matchfakta HV71 vs BIK Karlskoga

• 02.36 mål HV71, 1-0 Tommi Huhtala.
  • 10.50 utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Tripping. Powerplay HV71, mål 2-0 Tommi Huhtala.

Första perioden slutade 2-0 till HV71
Skottstatistik första perioden HV71 7 – BIK Karlskoga 10

• 22.34 mål HV71, 2-0 Marcus Davidsson.
  • 23.05 utvisning HV71, två minuter Tommi Huhtala. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 24.50 utvisning HV71, två minuter Nichlas Torp Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 24.54 utvisning Karlskoga, två minuter Lagstraff Delay of game. Spel 4 mot 4, mål 3-1 Marc-Olivier Roy.

Andra perioden 1-1
Skottstatistik andra perioden HV71 7 – BIK Karlskoga 11

• 52.43 utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Roughing. Powerplay HV71, mål 4-1 Taylor Matson.
  • 58.34 mål Karlskoga, 4-2 Albert Lyckåsen.
  • 59.24 mål HV71, 5-2 Tommi Huhtala.

Tredje perioden slutade 2-1 till HV71