BIK Karlskoga förlorade första semifinalen

By on 8 april, 2022

Under fredagen var det dags för den första semifinalen i Hockeyallsvenskan 2021/2022 mellan BIK Karlskoga och HV71 på Huskvarna Garden i Jönköping.

I grundserien hade Karlskoga vunnit en av de fyra matcherna mellan lagen och det var klar fördel för HV71, men Karlskoga trivs som bekant i slutspelet och framför allt i en underdog roll.

Karlskoga började bäst i den första perioden och kunde i den tredje minuten ta ledningen genom Åke Stakkestad som sköt från en snål vinkel. Efter målet fortsatte Karlskoga att dominera spelet med hög fart och bra passningsspel. Mot slutet av perioden drog Karlskoga på sig några utvisningar och släppte in HV71 i matchen, men bortalaget lyckades hålla nollan och fick gå till pausvila i ledningen. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

HV71 kom ut i den andra perioden med en betydligt högre intensitet och även om Karlskoga stod upp bra så i den åttonde minuten kunde hemmalaget kvittera. I den tionde minuten fick David Lilja en tackling som tog illa så han var tvungen att lämna isen, detta innebar också en femminuters utvisning plus matchstraff för HV71. Karlskoga lyckades inte förvalta sina fem minuter i powerplay. HV71 tryckte på mot slutet av perioden, men Lars Volden spelade som vanligt bra och gjorde flera fina räddningar. Perioden slutade 1-0 till HV71.

I den tredje perioden ökade HV71 pressen på Karlskoga vilka kämpade på bra, men när hemmalaget visade upp ett massivt boxplay samt ett bra powerplay så blev det svårt för Karlskoga. När HV71 sedan satte 2-1 i powerplay i den 7 minuten så fick Karlskoga det svårt då hemmalaget var mycket bra på att spela på resultatet. Tredje perioden slutade 1-0 till HV71 och matchen 3-1 till hemmalaget.

Karlskoga gör en mycket bra förstaperiod men efter att David Lilja fick gå av i den isen efter en våldsam tackling så kändes laget lite skadeskjutet och HV71 fick mer luft, detta kanske inte var så konstigt då man i det läget tappat två centrar som skadats. Nu måste laget samla sig inför nästa bortamatch på söndag och vi får hoppas att skadorna inte är för allvarliga så vi får se Lilja även i den matchen för han behövs.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på söndag den 9 april borta mot HV71.

Matchfakta HV71 vs BIK Karlskoga

• 02.27 mål Karlskoga, 0-1 Åke Stakkestad.
  • 12.52 utvisning Karlskoga, två minuter Albert Lyckåsen Hooking. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 19.22 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Holding. Powerplay HV71, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden HV71 8 – BIK Karlskoga 12

• Powerplay HV71, utan resultat.
  • 27.44 mål HV71, 1-1 Taylor Matson.
  • 30.54 utvisning HV71, fem + 20 minuter Victor Sjöholm Charging + Game Misconduct. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 38.54 utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Tripping. Powerplay HV71, utan resultat.

Andra perioden 1-0 till HV71
Skottstatistik andra perioden HV71 12 – BIK Karlskoga 7

• Powerplay HV71, utan resultat
  • 41.41 utvisning HV71, två minuter Jesper Kokkonen Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 46.48 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Holding. Powerplay HV71, mål 2-1 Chad Billins.

Tredje perioden slutade 1-0 till HV71