BIK Karlskoga förlorade i förlängningen

By on 2 februari, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Örnsköldsvik för att ta sig an MoDo Hockey i den 37 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga vann i fredags mot MoDo hemma med 5-2, dock meddelade man  att lagkaptenen Mikael ”Daggen” Eriksson är skadad för resten av säsongen. Modo hade å andra sidan visat mycket stark form, framför allt på hemmaplan.

Det tog bara Karlskoga 12 sekunder att sätta första målet och man märkte verkligen att det var tvåan och trean i tabellen som möttes. Karlskoga bjöd på fint spel men drog på sig för många utvisningar, vilket straffade sig då Modo för närvarande är ligans bästa lag i powerplay. Modo lyckades både kvittera och ta ledningen i powerplay innan Karlskoga kunde utnyttja ett av sina powerplay och kvittera. En jämn och grinig första halvlek som slutade 2-2.

Den andra perioden blev en jämn historia där de båda lagen tog ut varandra, men där Karlskoga i den 19 minuten kunde återta ledningen genom Sebastian Fakt. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden satte Modo full fart och satte press på Karlskoga, som stod emot bra men i den 13 minuten kunde Modo kvittera och matchen gick till förlängning.

Förlängningen var bitvis  jämn men tillslut var Modo det starkare laget och tog hem extrapoängen.

En ganska bra match från Karlskogas sida, men i slutänden drog man på sig för många utvisningar och det kan mycket väl ha slutat annorlunda om man inte suttit i utvisningsbåset. En spännande match mellan två av topplagen i ligan.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Lördag den 5 Februari borta mot Almtuna IS.

Matchfakta MoDo Hockey vs BIK Karlskoga

• 1 minuten mål Karlskoga, David Lindquist satte 0-1.
  • 4 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson. Powerplay Modo, mål Sam Vigneault kvitterade 1-1.
  • 6 minuten utvisning Modo, två minuter Daniel Sylwander Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 10 minuten utvisning Modo, två minuter Riley Woods Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Henrik Björklund satte 1-2.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Holding. Powerplay Modo, mål Sam Vigneault kvitterade 2-2.
  • 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Cross-checking. Powerplay Modo,

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistik första perioden MoDo Hockey 12 – BIK Karlskoga 7

• 2 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Hooking. Powerplay Modo, utan resultat.
  • 19 minuten mål Karlskoga, Sebastian Fakt satte 2-3.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden MoDo Hockey 10 – BIK Karlskoga 5

• 1 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Hooking. Powerplay Modo, utan resultat.
  • 13 minuten mål Modo, Daniel Sylwander kvitterade 3-3.
  • 19 minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden 1-0 till Modo
Skottstatistik tredje perioden MoDo Hockey 13 – BIK Karlskoga 8

Förlängning

• 5 minuten mål Modo, Pontus Näsén satte 4-3.

Förlängningen slutade 1-0 till Modo.