BIK Karlskoga förlorade tight match

By on 5 oktober, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Tingsryd för att ta sig an Tingsryds AIF i den fjärde omgången Hockeyallsvenskan 2022/2023

Karlskoga hade vunnit samtliga av sina matcher och siktade på ytterligare en vinst. Tingsryd å andra sidan hade förlorat samtliga av sina matcher och var sugna på revansch.

Den första perioden blev jämn utan särskiljt många chanser för något av lagen, målvakterna gjorde en strålande insats båda två. Periodens farligaste chans hade Karlskoga i nummerärt underläge då en Karlskogaspelare kom fri med Tingsryds målvakt. Första perioden slutade 0-0.

Andra perioden började även den jämnt, men när Karlskoga fick sitt andra powerplay på kort tid så kunde Albin Eriksson utnyttja detta och i den 27 minuten satte han ledningsmålet 0-1. Knappa minuten senare var det dags igen då Johan Larsson satte ett fint skott för 0-2 till Karlskoga. Efter målen tog Karlskoga över spelet, men Tingsryd jobbade på och i den 35 minuten kunde man reducera 1-2. Spelet blev nu jämnare och i den 37 minuten kunde hemmalaget kvittera 2-2. Den andra perioden slutade 2-2.

Karlskoga började den tredje perioden bäst och kunde i den 48 minuten återta ledningen genom Johan Larsson 2-3. Men Tingsryd svarade snabbt och kvitterade åter i den 49 minuten 3-3. Spelet stod och vägde när Karlskoga i den 49 minuten fick en fem minuters utvisning för armbågstackling och i det efterföljande powerplayet kunde Tingsryd ta ledningen för första gången i matchen 4-3. Karlskoga forcerade så fort man blivit fulltaliga men man klarade inte av att passera Tingsrydsmuren och säsongens första förlust var ett faktum. tredje perioden slutade 2-1 till Tingsryd.

Ingen lysande match från Karlskogas sida och framför allt drog man på sig för många utvisningar vilket vänder matchen och ger Tingsryd luft under vingarna. Man nu får se över hur man skall minska antalet utvisningar.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 7 oktober hemman i Nobelhallen mot Västerås IK.

Matchfakta Tingsryds AIF vs BIK Karlskoga

• 04.43 utvisning Karlskoga, två minuter Edwin Lindström Holding. Powerplay Tingsryd, utan resultat.
  • 06.27 utvisning Tingsryd, två minuter Anton Gradin Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 13.55 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Interference. Powerplay Tingsryd, utan resultat.
  • 18.52 utvisning Tingsryd, två minuter Eemeli Räsänen High Sticking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Tingsryds AIF 9 – BIK Karlskoga 7

• 24.22 utvisning Tingsryd, två minuter Lagstraff To many players. Powerplay Karlskoga, utan resultar.
  • 26.42 utvisning Tingsryd, två minuter Jacob Lundegård Interference. Powerplay Karlskoga, mål Albin Eriksson satte 0-1.
  • 27.50 mål Karlskoga, Johan Larsson satte 0-2.
  • 30.09 utvisning Tingsryd, två minuter Eemeli Räsänen Kneeing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 34.39 mål Tingsryd, Daniel Öhrn reducerade till 1-2.
  • 35.00 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert High Sticking. Powerplay Tingsryd, mål Ludvig Levinsson kvitterade 2-2.

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden Tingsryds AIF 6 – BIK Karlskoga 17

• 45.28 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.
  • 47.34 mål Karlskoga, Johan Larsson satte 2-3.
  • 48.37 mål Tingsryd, Anton Gradin kvitterade 3-3.
  • 48.48 utvisning Tingsryd, två minuter Eemeli Räsänen crosschecking.
  • 48.48 utvisning Karlskoga, två minuter Gustav Willman Borvik Abuse of officials.
  • 48.48 utvisning Karlskoga, fem minuter + game Arvid Aronsson Elbowing. Powerplay Tingsryd, mål Joseph Berger 4-3.

Tredje perioden slutade 2-1 till Tingsryd