BIK Karlskoga kämpade till sig tre poäng

By on 25 november, 2022

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot Västerås IK hemma i Nobelhallen för den 20 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga vann senast borta mot Västervik och ville nu fortsätta att vinna på ordinarie tid, hemmalaget hade dock tio spelare på sin skadelista. Västerås å andra sidan hade två raka förluster inför matchen och var tvungna att börja vinna igen.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och lämnade inte mycket av spelet till Västerås, i den åttonde minuten kunde sedan hemmalaget ta ledningen genom David Lindquist efter en fin spelvändning och passning av David Lilja 1-0. Efter målet så ryckte Västerås upp sig och skapade några chanser, men i den 16 minuten kunde Albin Eriksson komma loss och lirka in 2-0. Efter målet fortsatte Karlskoga att pressa Västerås men första perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Karlskoga började den andra perioden som man slutade den första och redan i den 23 minuten kunde hemmalaget utöka ledningen till 3-0 genom Philip Eriksen. Men Västerås hade inte gett upp utan jobbade sig tillbaks in i matchen och i den 27 minuten kunde bortalaget reducera till 3-1 efter en fin omställning. Efter målet fick Västerås mer energi och pressade Karlskoga mot slutet av perioden men den slutade 1-1.

Den tredje perioden bjöd på ett mer böljande spel då Västerås jagade reducering, och i den 47 minuten kunde bortalaget utnyttja ett dåligt byta från Karlskoga och sätta reduceringen 3-2. Efter målet pressade Västerås Karlskoga hårt och skapade flera chanser samtidigt som Karlskoga började bli trötta då man hade ett ganska tunt manskap till matchen och tappat tre spelare under matchen. Västerås satsade allt frammåt och tog ut målvakten, men i den 60 minuten kunde hemmalaget få tag på pucken och förpassa den i Västerås målet 4-2 genom Johan Larsson. Matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

En kämpa insats från Karlskoga som inför matchen hade tio skadade spelare och där tre spelare fick kliva av på grund av skada under matchen. Laget gjorde en riktigt bra första period där man genom de två målen kunde säkerställa segern.

Nästa match spelar BIK Karlskoga imorgon den 26 november borta mot Mora IK.