BIK Karlskoga klara för semifinal

By on 2 april, 2022

Under lördagskvällen tog BIK Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den femte kvartsfinalen lagen emellan.

Karlskoga hade till kvällens match matchbollen då man ledde kvartsfinalserien med 3-1 efter vinst borta i förlängningen senast. Mora var således piskade att vinna för att hålla liv i slutspelet.

Den första perioden blev ganska jämn och periodvis kändes det som om lagen kände på varandra. Men i den elfte minuten kunde Albert Lyckåsen sätta ledningsmålet för Karlskoga i powerplay. Mora jagade nu kvittering men lyckades inte få till något även om det fans några chanser. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden startade i spel fyra mot fyra efter lite gruff på vägen ut från första perioden, Karlskoga tog hand om de större ytorna bäst men lyckades inte göra mål. Men Karlskoga tog med sig momentumet frå inledningen och i den nionde minuten kunde David Lilja utöka hemmalagets ledning i powerplay. I den här perioden kom Mora aldrig riktigt upp i fart och Karlskoga kunde skapa flera farligheter. Dock blev det inga fler mål och perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden kändes det som om Karlskoga mest bevakade sin ledning samtidigt som Mora hade svårt att skapa de riktigt farliga chanser. I de fallen Mora fick till något mer farligt så stod Lars Volden i vägen då. Karlskoga höll hela vägen och perioden slutade 0-0.

En solid insats av Karlskoga och ännu en slutspels nolla från Lars Volden. Jag måste säga att det kändes som en solid insats från Karlskoga och nu får vi se vilka de kommer möta i semifinalspelet.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Mora IK

• 10.18 utvisning Mora, två minuter Isak Pantzare Interference. Powerplay Karlskoga, mål 1-0 Albert Lyckåsen.
  • 20.00 utvisning Mora, två minuter Axel Bergkvist Unsportsmanlike Conduct.
  • 20.00 utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Unsportsmanlike Conduct.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – Mora IK 6

• 20.01 Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 28.08 utvisning Mora, två minuter Måns Karlsson Interference. Powerplay Karlskoga, mål 2-0 David Lilja.
  • 31.10 utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 33.31 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Interference. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 34.21 utvisning Mora, två minuter Isac Heens Elbowing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 40.00 utvisning Mora, två minuter Macintyre Bobby Thomas Crosschecking.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 – Mora IK 6

• Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 46.31 utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Interference. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 59.51 utvisning Mora, två minuter Robin Johansson Delay of game. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-0