BIK Karlskoga klarade femteplatsen mot Södertälje SK

By on 8 mars, 2019

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för den 52 och sista omgången av Hockeyallsvenskan. Karlskoga var tvungna att vinna för att kunna ta en femteplats och få extrapoäng och hemma fördel i playoffserien, Södertälje å andra sidan var tvingade att vinna för att ta åttondeplatsen och en plats i playoffserien så det såg ut att bli en match med nerv.

Det var Södertälje som kom ut mest taggade till den första perioden och pressade Karlskoga som å andra sidan kom i några farliga kontringar. Första målet blev dock Karlskogas efter ett fint skott av Fredrik Forsberg i powerplay. Efter målet kom Karlskoga verkligen in i matchen och höll undan Södertälje resten av perioden.

Den andra perioden började med spel fyra mot fyra i 30 sekunder, efter detta följde ett jämnt spel. I femte minuten kvitterade Södertälje och laget fick en väldig energi av målet men i den 12 minuten passade Karlskoga på och gjorde två mål på 14 sekunder vilket gav Karlskoga lite mer råg i ryggen. I slutet av perioden fick Södertälje en femminutersutvisning där Karlskoga passade på att göra ytterligare ett mål.

Karlskoga började den tredje perioden i spel fem mot fyra och hade en mycket bra period fram till det att Södertälje gjorde två mål inom 45 sekunder, detta gav så klart Södertälje ny energi och det blev ett böljande spel med hög intensitet. Det blev ett intensivt slut på matchen där det blev oerhört viktigt för Karlskoga att hålla tätt vilket man lyckades och tog därmed femteplatsen före Modo i tabellen.

Vinsten ikväll innebar att Karlskoga gick om Modo i tabellen och får där med med sig ett poäng in i slutspelet samt att man får börja hemma mot just Modo. Karlskoga visade upp en stark kämpaglöd denna kväll och det skall bli roligt att se hur det kommer gå i slutspelet.

Första perioden sjunde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Thorell slashing. Powerplay Södertälje utan resultat. 13 minuten utvisning Södertälje, två minuter Mikael Ahlén tripping. Powerplay Karlskoga mål Karlskoga, målet kommer i den 15 minuten Fredrik Forsberg gör 1-0. 19 minuten dubbelutvisning, två minuter Petter Hansson Södertälje och Oliver Eklind Karlskoga roughing. Spel 4 mot 4 utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 10 – Södertälje SK 14

Andra perioden började i spel 4 mot 4 i 30 sekunder utan resultat. Femte minuten mål Södertälje, Ludvig Blomstrand kvitterar 1-1. Åttonde minuten utvisning Södertälje, två minuter Petter Hansson holding. Powerplay Karlskoga utan resultat. 12 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén gör 2-1. 12 minuten mål Karlskoga, Henrik Larson gör 3-1 efter 15 sekunder. 16 minuten utvisning Södertälje, fem minuter + 20 minuter Petter Hansson. Powerplay Karlskoga mål Alexander Anderberg gör 4-1 i den 19 minuten, fortsatt powerplay Karlskoga utan resultat.

Andra perioden 3-1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 14 – Södertälje SK 8

Tredje perioden började Karlskoga i powerplay utan resultat. Andra minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén hooking. Powerplay Södertälje mål Lucas Carlsson gör 2-4, målet kom i den tredje minuten. Fjärde minuten mål Södertälje, Ludwig Blomstrand gör 3-4. Nionde minuten utvisning Södertälje, två minuter Ludwig Blomstrand. Powerplay Karlskoga utan resultat. 15 minuten tog Södertälje ut målvakten. 18 minuten utvisning Södertälje, två minuter Ludwig Blomstrand tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat

Tredje perioden slutade 2-0 till Södertälje